article
1.6187755
DEURNE - Er komt voorlopig geen onderdoorgang bij het spoor aan de Binderendreef in Deurne.
Geen geld van ministerie voor spoortunnel in Deurne
DEURNE - Er komt voorlopig geen onderdoorgang bij het spoor aan de Binderendreef in Deurne.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/deurne/geen-geld-van-ministerie-voor-spoortunnel-in-deurne-1.6187755
2016-07-12T15:46:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4271734.1395124493!image/image-4271734.jpg
Deurne,Trein,hermes
Deurne
Home / Regio / Deurne e.o. / Deurne / Geen geld van ministerie voor spoortunnel in Deurne

Geen geld van ministerie voor spoortunnel in Deurne

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEURNE - Er komt voorlopig geen onderdoorgang bij het spoor aan de Binderendreef in Deurne.

  Het ministerie ziet daar de noodzaak niet van in en wil niet meebetalen. Wethouder Helm Verhees is 'zwaar teleurgesteld'. "We hebben die noodzaak zeker aangetoond. Een tunnel is nodig voor de doorstroming van het verkeer, voor de ontlasting van de kern Deurne en bovenal voor de veiligheid. Het spoor deelt ons in tweeën. Als er morgen iets gebeurt, staat Deurne stil."

  Deurne had zelf 3,3 miljoen euro gereserveerd, een kwart van de kosten. Het Rijk heeft voor dergelijke projecten geld beschikbaar via het LVO (Landelijk Verbeterprogramma Overwegen). De gemeente kwam met een totaalaanpak van de drie overwegen: ook voor de Liesselseweg en Vlierdenseweg. Verhees: "Daarover kregen we volop complimenten."

  Voor maatregelen om de doorstroming bij die twee overwegen te bevorderen, geeft het Rijk wel geld. Zo worden bij de Liesselseweg de verkeerslichten vernieuwd, zodat die beter zijn afgestemd op de overweg. En bij de Vlierdenseweg gaat het kruispunt met de Fabrieksstraat (bij de Lidl) op de schop. Hierdoor verdwijnt de knik in de weg en kan het verkeer beter in zuidelijke richting weg rijden. Zo wordt de overweg bij drukte niet geblokeerd.

  "We krijgen de tweede en derde prijs", zegt Verhees over deze toezeggingen. Maar Deurne ging voor goud. Er was eerder enige discussie welke overweg het best ondertunneld kon worden. "We hebben juist voor de Binderendreef gekozen om de kern autoluw te maken. En het was ook nog eens de goedkoopste variant."

  Verhees geeft de hoop niet op. "De tunnel is ook opgenomen in het bereikbaarheidsakkoord én in de robuuste Brabantroute."

  Mogelijk kan met een andere cofinanciering de onderdoorgang er alsnog komen.