article
1.6424773
DEN HAAG - Persoon A en de provincie tegen de buren van A en de gemeente.
Raad van State kijkt opnieuw naar slepende kwestie Hazeldonksedreef Liessel
DEN HAAG - Persoon A en de provincie tegen de buren van A en de gemeente.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/deurne/raad-van-state-kijkt-opnieuw-naar-slepende-kwestie-hazeldonksedreef-liessel-1.6424773
2016-09-21T17:33:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5507486.1449182567!image/image-5507486.jpg
Deurne,Bestemmingsplan,Raad van State,Provincie,Gemeente,hermes
Deurne
Home / Regio / Deurne e.o. / Deurne / Raad van State kijkt opnieuw naar slepende kwestie Hazeldonksedreef Liessel

Raad van State kijkt opnieuw naar slepende kwestie Hazeldonksedreef Liessel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  DEN HAAG - Persoon A en de provincie tegen de buren van A en de gemeente.

  Dat is het verhaal van Saskia van Wieringen uit Liessel en haar buren René Swinkels en Piet Goossens. De zaak Hazeldonksedreef, een zaak van preciezen en rekkelijken. Een lastige juridische puzzel, zo bleek gisteren bij de Raad van State.

  De hoogste bestuursrechter boog zich over de tweede herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Deurne. Onderdeel daarvan is de kwestie aan de Hazeldonksedreef, een doodlopend weggetje tussen Liessel en Vlierden. Mevrouw Van Wieringen woont op nummer 4, Goossens op 4a en Swinkels op 6. Althans, daar woonde hij tot oktober 2014, want toen brandde zijn huis af. Sindsdien ligt er een berg puin op het perceel.

  Volgens mevrouw Van Wieringen is de woning van buurman Goossens in meerdere opzichten illegaal (zonder bouwvergunning neergezet; voldoet niet aan regels van de provincie). De gemeente probeert via allerlei trucs de situatie legaal te maken, stelt ze. Ook bij de andere buurman, Swinkels, wil de gemeente iets wat niet kan: een woning aan de andere kant van de weg, op een stuk grond dat tot de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) hoort. Daar moet op termijn nieuwe natuur ontstaan.

  Volgens de gemeente probeert zij in het geval van Goossens een oplossing op maat te vinden voor wat ooit een noodwoning was, zoals ze dat ook voor andere noodwoningen heeft gedaan. In de zaak van Swinkels zeggen diens advocaat en de gemeente dat de provincie een paar jaar geleden zelf zou hebben aangegeven dat de EHS bij de Hazeldonksedreef verkeerd was begrensd. Swinkels heeft destijds ook verzocht om een grenscorrectie.

  Lees donderdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de E-paper.