article
1.6105375
DEURNE - De renovatie van de riolering is nog maar net achter de rug. Desondanks heeft de Zeilbergsestraat in Deurne flink te kampen met wateroverlast.
Zandzakken tegen wateroverlast in Deurne: Zeik- en zeiknat
DEURNE - De renovatie van de riolering is nog maar net achter de rug. Desondanks heeft de Zeilbergsestraat in Deurne flink te kampen met wateroverlast.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/deurne/zandzakken-tegen-wateroverlast-in-deurne-zeik-en-zeiknat-1.6105375
2016-06-13T19:38:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6105377.1465846782!image/image-6105377.JPG
Deurne,Riolering,hermes
Deurne
Home / Regio / Deurne e.o. / Deurne / Zandzakken tegen wateroverlast in Deurne: Zeik- en zeiknat

Zandzakken tegen wateroverlast in Deurne: Zeik- en zeiknat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  DEURNE - De renovatie van de riolering is nog maar net achter de rug. Desondanks heeft de Zeilbergsestraat in Deurne flink te kampen met wateroverlast.

  Ze hadden gehoopt dat het nieuwe rioleringssysteem het water buiten zou houden, maar ze hielden het desondanks niet droog. Zondag was het opnieuw raak aan de Zeilbergsestraat in Deurne: verschillende panden werden getroffen door wateroverlast.

  Het CDA heeft inmiddels raadsvragen gesteld. Evert van Kampen laat weten dat zijn partij opheldering wil over de oorzaak van de overlast. Hij spoort aan tot snelle oplossingen. "Die mensen zitten omhoog hè. Ze lopen te slepen met vochtvreters en zandzakken en alles. En dat terwijl het riool net vernieuwd is. Er moet haast wel iets mis zijn."

  Bij panden als café De Huiskamer en de molen Maria-Antoinette liep het water zondag voor de tweede keer in een week tijd naar binnen. "Vorige week was het helemaal verschrikkelijk", vertelt molenaar Toon Seijkens. "De begane grond stond gelijk blank, we hebben enorme schade opgelopen. Minstens honderd kilo tarwe is verloren gegaan en ook de nieuwe vloerbedekking was zo zeik- en zeiknat dat we 'm er met een schop uit hebben moeten steken. Heel jammer. Dat kost klauwen met geld. Maarja: tegen zulk natuurgeweld kun je jezelf niet beveiligen."

  Daarnaast zouden automobilisten eigenlijk niet meer met hun auto door een met water gevulde straat moeten rijden, merken de eigenaars van café de Huiskamer op, die inmiddels zandzakken voor de deur hebben gelegd. "Een rijdende auto maakt golven, daardoor loopt het water nog sneller de huizen in."

  Lees meer in het ED van dinsdag en in de digitale krant.