article
1.6178231
SOMEREN - De gemeente Someren gaat extra woningen beschikbaar stellen voor 75 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Enkele bestaande panden worden geschikt gemaakt en er komt nieuwbouw.
Extra woningen voor vluchtelingen in Someren
SOMEREN - De gemeente Someren gaat extra woningen beschikbaar stellen voor 75 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Enkele bestaande panden worden geschikt gemaakt en er komt nieuwbouw.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/someren/extra-woningen-voor-vluchtelingen-in-someren-1.6178231
2016-07-08T13:56:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5481672.1448546523!image/image-5481672.jpg
Someren,Asiel,hermes
Someren
Home / Regio / Deurne e.o. / Someren / Extra woningen voor vluchtelingen in Someren

Extra woningen voor vluchtelingen in Someren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SOMEREN - De gemeente Someren gaat extra woningen beschikbaar stellen voor 75 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Enkele bestaande panden worden geschikt gemaakt en er komt nieuwbouw.

  Daarnaast komen er ook extra huurwoningen voor Somerenaren, om die niet te benadelen. De eerste mensen nemen in september hun intrek. Er is gekeken naar panden die bouwkundig goed zijn, met voldoende sanitaire voorzieningen, stelt wethouder Leon van de Moosdijk. Wel vinden er nog wat kleine verbouwingen plaats.

  Someren-Eind
  Aan de Boerenkamplein 175 in Someren-Eind staat een huis dat al een tijd in bezit is van de gemeente. Daar zit nu anti-kraak bewoning in. Hier is straks plaats voor zeven personen. Het voormalige pand van peuterspeelzaal Tuimel-in aan de Willem-Alexanderlaan 5a in Someren-Eind wordt omgevormd tot woning voor vier personen.

  De gemeente heeft contact gelegd met het bisdom. Dat heeft aangeboden om twee leegstaande pastorieën in te zetten: aan de Nieuwendijk 37 in Someren-eind en aan de Kerkstraat 14 in Someren. In beide gebouwen kunnen zo'n negen personen. "Dat worden waarschijnlijk alleenreizende vergunninghouders (ook wel statushouders genoemd)", aldus Van de Moosdijk.

  Er vindt dus ook nieuwbouw plaats: in Lierop op het uitbreidingsplan Gildeplein en in Someren op Groote Hoeven. Deze woningen zijn niet exclusief voor vluchtelingen. "Hierdoor komt er bij verhuurder WoCom meer voorraad", stelt de wethouder.

  Omwonenden van de panden zijn vrijdag per brief op de hoogte gebracht, aldus burgemeester Alfred Veltman. "Volgende week houden we informatieavonden voor de buurt." Die zijn dinsdag in De Einder in Someren-Eind en donderdag in De Ruchte in Someren en De Vurherd in Lierop.