article
1.6088909
SOMEREN - Bij Landgoedvisserij Someren op Dellerweg 30 opent de Fly Fishing Academy zaterdag 11 juni haar derde Nederlandse vestiging.
Landgoedvisserij Someren opent vliegvisschool
SOMEREN - Bij Landgoedvisserij Someren op Dellerweg 30 opent de Fly Fishing Academy zaterdag 11 juni haar derde Nederlandse vestiging.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/someren/landgoedvisserij-someren-opent-vliegvisschool-1.6088909
2016-06-08T08:20:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6089211.1465372617!image/image-6089211.jpg
Someren,Open dag,Hengelsport,Marco Wouters,Bericht
Someren
Home / Regio / Deurne e.o. / Someren / Landgoedvisserij Someren opent vliegvisschool

Landgoedvisserij Someren opent vliegvisschool

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SOMEREN - Bij Landgoedvisserij Someren op Dellerweg 30 opent de Fly Fishing Academy zaterdag 11 juni haar derde Nederlandse vestiging.

  Bij vliegvissen maken vissers gebruik van het gewicht van de lijn om het aas te werpen. Het aas bestaat meestal uit een haak waaraan op speciale wijze veertjes en of haartjes gebonden zijn, zodat er een overeenkomst ontstaat met natuurlijk aanwezige prooidieren.

  De opening vindt plaats om 12.15 uur, maar al vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een workshop vliegvissen of twee uur vliegvissen op forel. Edward van der Heul, Rudy van Duijnhoven en René van Haastrecht van de Fly Fishing Academy geven diverse workshops. Beginnende en gevorderde vliegvissers leren meer over achtergronden en technieken en krijgen veel advies.Er zijn meerdere uitrustingen aanwezig waarmee mensen kunnen oefenen op een van de vier vijvers van het landgoed. Zelfstandig vissen is ook mogelijk voor een gratis periode van maximaal twee uur. Een tijdelijke gratis 'vliegvisvergunning' is verkrijgbaar in het paviljoen. Indien gewenst komen de docenten langs om het werpen met een schietkop-vliegenlijn te tonen of succesvolle reservoir-technieken uit te leggen en voor te doen. Vooraf inschrijven is mogelijk via de website van de vliegschool.

  Ook na de openingsdag zijn er regelmatig introductiecursussen vliegvissen voor beginnende vliegvissers. In de nabije toekomst komt er een uitgebreider aanbod aan cursussen zoals een basiscursus vliegvissen en forelvissen op reservoirs. Hou hiervoor de website in de gaten.