article
1.6250663
SOMEREN - De datum staat nog niet vast, maar het feestje zit eraan te komen. Ergens in het najaar gaat de natuurpoort bij het Keelven in Someren open.
Natuurpoort Someren: opening nu echt in zicht
SOMEREN - De datum staat nog niet vast, maar het feestje zit eraan te komen. Ergens in het najaar gaat de natuurpoort bij het Keelven in Someren open.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/someren/natuurpoort-someren-opening-nu-echt-in-zicht-1.6250663
2016-08-09T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6250923.1470681231!image/image-6250923.JPG
Someren,Natuurgebied,Vrijetijdsbesteding,Recreatieproject,hermes
Someren
Home / Regio / Deurne e.o. / Someren / Natuurpoort Someren: opening nu echt in zicht

Natuurpoort Someren: opening nu echt in zicht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SOMEREN - De datum staat nog niet vast, maar het feestje zit eraan te komen. Ergens in het najaar gaat de natuurpoort bij het Keelven in Someren open.

  Dat kan gerust een mijlpaal worden genoemd, gezien de lange voorgeschiedenis van het project. De ruwbouw van 'fase 1' staat er inmiddels. Dit gebouw gaat fungeren als bezoekerscentrum en krijgt later waarschijnlijk een andere functie als er een groter bezoekerscentrum komt.

  Meer dan tien jaar al wordt er gesproken over herontwikkeling van het gebied rond het Keelven, tussen Someren, Heeze en Sterksel. Een toeristische trekpleister moet het worden. Maar juridische procedures, ondernemers die zich terugtrokken en uitvoerig, soms lastig overleg tussen de nieuwe partij en de gemeente zetten een rem op het plan. En zelfs recent trad er nog vertraging op, maar dat kwam door de zware storm van 23 juni. "Een paar net gemetselde muren zijn toen omgewaaid", aldus Frank Smeijers, een van de initiatiefnemers.

  De eerder door de gemeente opgelegde deadline van 1 september wordt niet gehaald, maar omdat het project nu wel echt vorm krijgt, gaat de gemeente niet moeilijk doen, zo laat een woordvoerster weten. Ook Smeijers is optimistisch. "Het overleg met de gemeente is eerst wat stroef geweest, maar we zijn er uiteindelijk goed uitgekomen."

  Dat laatste zou dan moeten betekenen dat het parkeerterrein bij de natuurpoort klaar is als het bezoekerscentrum over een paar maanden de deuren opent. Over die planning kan de gemeente Someren volgende week meer vertellen, aldus de woordvoerster.