article
1.6259012
SOMEREN - Al twee auto's, een caravan en een motor werden dit jaar in de Somerense wijk Waterdael in brand gestoken. En zaterdag brandde er een nieuwe Volkswagen uit.
Wijk Waterdael in Someren houdt auto's in de gaten na branden
SOMEREN - Al twee auto's, een caravan en een motor werden dit jaar in de Somerense wijk Waterdael in brand gestoken. En zaterdag brandde er een nieuwe Volkswagen uit.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/someren/wijk-waterdael-in-someren-houdt-auto-s-in-de-gaten-na-branden-1.6259012
2016-08-12T04:30:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5791948.1457160146!image/image-5791948.JPG
Someren,Recherche,Brandstichting,Politie,Pyromaan,hermes
Someren
Home / Regio / Deurne e.o. / Someren / Wijk Waterdael in Someren houdt auto's in de gaten na branden

Wijk Waterdael in Someren houdt auto's in de gaten na branden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De brandweer spreekt over een felle brand
   Fotograaf
  SOMEREN - Al twee auto's, een caravan en een motor werden dit jaar in de Somerense wijk Waterdael in brand gestoken. En zaterdag brandde er een nieuwe Volkswagen uit.

  Een pyromaan, denkt de buurt.

  Nog geen verbanden
  De politie vond nog geen verband. Of de brand van afgelopen zaterdagnacht ook het werk is van een brandstichter wordt volgens een politiewoordvoerster onderzocht. Van vier eerdere branden in 2016 is inmiddels vast komen te staan dat ze zijn aangestoken. Is er een pyromaan actief? De buurt denkt van wel. De politie vond nog geen verbanden tussen de incidenten maar speurt verder. "We hebben er zeer zeker aandacht voor."

  Slechte nachtrust
  "Het kost nachtrust. Je vraagt je af wanneer jij aan de beurt bent", zegt Henny Panhuijzen. Met haar man Huub woont ze in de nieuwbouwwijk Waterdael slechts tientallen meters van zeker drie brandhaarden af. Het echtpaar is alerter op vreemde geluiden. "Dat ebt wel weer weg." Toch wordt het bed in de slaapkamer, die beneden is aangelegd voor de oude dag, al tijden niet meer beslapen. Echtgenoot Huub: "We liggen nu noodgedwongen boven." Dan kan hij door de gordijnen z'n werkbus onder de lantaarnpaal beter in de gaten houden.

  Drie deuren verder aan de Eikenpage woont Loes Lemmens."Onze nieuwe auto is vanwege de branden all risk verzekerd. En we slapen met de ramen open." Dan kunnen ze sneller reageren op onbekende geluiden. "Meteen uit bed en door de gordijnen kijken."