article
1.6529868
EINDHOVEN - Eindhovense bedrijven en vrijwilligersorganisaties houden maandag voor de tiende keer het Maatschappelijk Diner 040. Dit keer is er een feestelijke 24-uurseditie in het Van der Valk hotel.
24-uurseditie Maatschappelijk Diner 040: datingavond voor goede doelen en bedrijven
EINDHOVEN - Eindhovense bedrijven en vrijwilligersorganisaties houden maandag voor de tiende keer het Maatschappelijk Diner 040. Dit keer is er een feestelijke 24-uurseditie in het Van der Valk hotel.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/24-uurseditie-maatschappelijk-diner-040-datingavond-voor-goede-doelen-en-bedrijven-1.6529868
2016-10-14T12:15:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4523885.1457368884!image/image-4523885.JPG
Eindhoven,Vrijwilligerswerk,Gemeenteraad,B&W,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / 24-uurseditie Maatschappelijk Diner 040: datingavond voor goede doelen en bedrijven

24-uurseditie Maatschappelijk Diner 040: datingavond voor goede doelen en bedrijven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Eindhovense bedrijven en vrijwilligersorganisaties houden maandag voor de tiende keer het Maatschappelijk Diner 040. Dit keer is er een feestelijke 24-uurseditie in het Van der Valk hotel.

  Die begint zondagavond met een nachtelijke brainstorm over het thema 'vluchtelingen en hun kansen op de arbeidsmarkt', afgetrapt door burgemeester Jorritsma. 

  Koken in de stad
  Hier doen onder meer Woonbedrijf, Madlab en Techfugees aan mee. Maandagochtend vroeg worden aangedragen oplossingen verder 'aangescherpt' onder leiding van hoogleraar Ton Wilthagen en wethouder Yasin Torunoglu.

  Overdag bundelen wijkgebouworganisatie FAB28, Circulo en Humanitas hun krachten met jonge professionals uit het bedrijfsleven. Zij gaan samen aan de slag om hun initiatieven naar een hoger niveau te tillen. 's Avonds gaan medewerkers van bedrijven en stichtingen samen met elkaar koken, op verschillende plekken in de stad. Deelnemers zijn onder meer de bedrijven DLL, Hanos en de maatschappelijke organisaties het Jongerenhuis, Inloophuis 't Hemeltje, Labrehuis, Prisma en Vitalis Wissehaege.

  Tegelijkertijd is er die avond in het Van der Valkhotel ook het halfjaarlijkse matchdiner, dat nu precies vijf jaar bestaat. Twintig bedrijven en twintig maatschappelijke organisaties eten samen, en kijken tegelijkertijd wat ze voor elkaar kunnen betekenen. De dag wordt afgesloten met een feest waarvoor alle deelnemers van de afgelopen 5 jaar worden uitgenodigd.

  Daten
  Vijf jaar geleden werd het eerste Maatschappelijk Ondernemen 040 diner voor het eerst gehouden, op initiatief van het bedrijf DLL en de gemeente Eindhoven en georganiseerd door Samen voor Eindhoven. Een soort datingavond voor vrijwilligersorganisaties die 'handjes', advies of sponsoring in natura nodig hebben en bedrijven die graag iets willen doen voor de Eindhovense samenleving.