article
1.5728986
EINDHOVEN – Ruim vier ton per jaar extra is er nodig om de hoge ambities van Brainport Development te verwezenlijken. Dat geld komt bovenop de 3,8 miljoen euro die de organisatie nu al jaarlijks krijgt.
4 ton extra nodig voor Brainport Development
EINDHOVEN – Ruim vier ton per jaar extra is er nodig om de hoge ambities van Brainport Development te verwezenlijken. Dat geld komt bovenop de 3,8 miljoen euro die de organisatie nu al jaarlijks krijgt.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/4-ton-extra-nodig-voor-brainport-development-1.5728986
2016-02-15T11:16:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4936623.1432145676!image/image-4936623.JPG
Bladel,Eindhoven,Veldhoven,Nuenen,Best,Geldrop-Mierlo,Valkenswaard,Bergeijk,Reusel-De Mierden,Someren,Deurne,Gemert-Bakel,Heeze-Leende,Eersel,Cranendonck,Oirschot,Waalre,Laarbeek,Son en Breugel,Asten,Helmond,Brainport,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / 4 ton extra nodig voor Brainport Development

4 ton extra nodig voor Brainport Development

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN – Ruim vier ton per jaar extra is er nodig om de hoge ambities van Brainport Development te verwezenlijken. Dat geld komt bovenop de 3,8 miljoen euro die de organisatie nu al jaarlijks krijgt.

  Het extra geld zou door de 21 regiogemeenten opgebracht moeten worden, verdeeld naar inwonertal. Volgens adjunct-directeur Joep Brouwers komt Brainport Development daarmee terug op het niveau van vier jaar geleden; de laatste jaren is er gekort op het budget.

  Voorstel

  Dat blijkt uit een voorstel van het college van B en W van Eindhoven aan de raad. B en W zijn bereid om de gevraagde 128.000 euro per jaar te betalen. Waar dat geld vandaan moet komen, is nog niet bekend.

  De 21 gemeenten gaan samen jaarlijks 1,9 miljoen bijdragen tot 2021, zo'n 2,50 euro per inwoner. De rest van het jaarbudget wordt opgebracht door de aandeelhouders Eindhoven (1,4 miljoen), Best (180.000 euro), Helmond (490.000 euro) en Veldhoven (265.000).

  Vertraging

  Komt het extra geld er niet, dan dreigt Brainport Development kansen te missen. De afgelopen jaren, toen de organisatie 'de tering naar de nering moest zetten', is dat al gebeurd, schrijven B en W. Of het leidde tot ernstige vertraging. Voorbeelden zijn het niet steunen van Startupbootcamp HighTechXL of het moeizaam binnenhalen van de Singularity University, een Amerikaans bedrijf dat ondersteuning biedt bij het toekomstbestendig maken van bedrijven.

  De Eindhovense vestiging wordt momenteel voorbereid en vestigt zich waarschijnlijk voor de zomer in de Apparatenfabriek/woonwinkel van Trudo aan de Torenallee op Strijp-S.

  "Maar de komst staat helemaal los van onze begroting", aldus Brouwers. "Er gaat nul euro naar toe. Wel hebben we heel veel tijd en energie gestoken in het hier naar toe halen van de SU. Het is nu aan het bedrijf zelf om de vraag te genereren."