article
1.6698388
EINDHOVEN - Drie projecten uit Eindhoven dingen mee om het ‘Appeltje van Oranje 2017’ te winnen. Vanaf vrijdag 2 december kan iedereen stemmen op initiatieven uit hun regio. Dit jaar zijn de kanshebbers initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen.
Appeltje van Oranje 2017: drie kanshebbers uit Eindhoven
EINDHOVEN - Drie projecten uit Eindhoven dingen mee om het ‘Appeltje van Oranje 2017’ te winnen. Vanaf vrijdag 2 december kan iedereen stemmen op initiatieven uit hun regio. Dit jaar zijn de kanshebbers initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/appeltje-van-oranje-2017-drie-kanshebbers-uit-eindhoven-1.6698388
2016-12-01T13:54:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6605726.1478178388!image/image-6605726.jpg
Eindhoven,Cultuur,Vrijwilligerswerk
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Appeltje van Oranje 2017: drie kanshebbers uit Eindhoven

Appeltje van Oranje 2017: drie kanshebbers uit Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het koningspaar in Perth.
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Drie projecten uit Eindhoven dingen mee om het ‘Appeltje van Oranje 2017’ te winnen. Vanaf vrijdag 2 december kan iedereen stemmen op initiatieven uit hun regio. Dit jaar zijn de kanshebbers initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen.

  Nederland is opgedeeld in vier stemregio’s: noord, west, zuid en oost. Per regio zijn er tien kanshebbers waaruit het publiek kan kiezen. Het aantal stemmen bepaalt mede welke kanshebbers doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen.

  De Prijs
  Drie initiatieven ontvangen uiteindelijk eind mei de felbegeerde prijs uit handen van Koning Willem-Alexander. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Vorig jaar won Aalst een 'appeltje' met het gemeenschapshuis De Pracht.

  Drie van de tien kanshebbers uit de regio zuid komen uit Eindhoven. Het gaat om Stichting Helpinghands4you, Humanitas en Buurtonderneming Woensel-West.

  Uitleg nominaties Eindhoven

  Stichting Helpinghands4you is genomineerd met het project Veilig Maatje
  Ziekte, een beperking hebben of gewoon niet lekker in je vel zitten kan je tegenwerken in je omgang met leeftijdgenoten. Bepaalde dingen lukken minder makkelijk en hulp is niet overal beschikbaar. Om weer grip te krijgen op dingen die nu nog niet zo makkelijk lukken, is er het project Veilig Maatje.
   

  Humanitas Eindhoven is genomineerd met het project MentorMaatjes
  Ieder kind komt wel eens in een periode waar hij of zij een steuntje kan gebruiken. Maar niet iedereen heeft een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus die kan helpen. Humanitas MentorMaatjes springen dan bij. Zij geven plezier in het leren en stimuleren zelfvertrouwen.
   

  Buurtonderneming Woensel-West is genomineerd met Kids project Woensel-West
  De jeugd heeft de toekomst in handen, dus ook die van een betere wijk. Een slimme huur-voordeel-constructie leverde veel jonge vrijwilligers op. Zij ondersteunen de kinderen bij huiswerk, activiteiten, sport, et cetera. Zo zorgt Woensel-West dat er de nieuwe generatie niet verloren raakt.


  Stemmen kan tot en met 11 december 23.59 uur via de website.
   

  Kinderen
  De kanshebbers hebben op een bijzondere manier een steentje bijgedragen om kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties kansen te geven. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Met de Appeltjes van Oranje geven we extra waardering aan initiatieven die ons land een stukje mooier maken. Dit jaar zijn dat initiatieven die zich inzetten voor kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties. De kanshebbers zijn stuk voor stuk prachtig, dus een keuze maken is niet makkelijk. We roepen daarom iedereen op te stemmen op zijn of haar favoriet.”