article
1.5481154
EINDHOVEN - Naar schatting duizend familieleden, vrienden en fans hebben donderdag in de Effenaar afscheid genomen van de Eindhovense protestzanger, rocker en hippie Armand.
Armand uitgeluid in volle Effenaar (video's)
EINDHOVEN - Naar schatting duizend familieleden, vrienden en fans hebben donderdag in de Effenaar afscheid genomen van de Eindhovense protestzanger, rocker en hippie Armand.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/armand-uitgeluid-in-volle-effenaar-video-s-1.5481154
2015-11-26T12:21:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5481075.1448539485!image/image-5481075.JPG
Eindhoven,Muziek,Armand,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Armand uitgeluid in volle Effenaar (video's)

Armand uitgeluid in volle Effenaar (video's)

Videos
2
Foto's
1
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
  EINDHOVEN - Naar schatting duizend familieleden, vrienden en fans hebben donderdag in de Effenaar afscheid genomen van de Eindhovense protestzanger, rocker en hippie Armand.

  Herman van Loenhout (zijn echte naam) overleed 19 november op 69-jarige leeftijd. Tijdens het afscheid in de grote zaal van het Eindhovense popcentrum, waar de open kist op het podium stond, passeerden heel wat liedjes, anekdotes en levenswijsheden van de kleurrijke zanger de revue. Tot de sprekers behoorden onder anderen Hans Plomp van de Amsterdamse kunstenaarskolonie Ruigoord, waar Armand vaak kwam, en vriend Zjef Naaijkens van de groep RK Veulpoepers BV.

  'Een van hen ben ik'
  The Kik was de huisband. De Nederbietgroep gaf de carrière van Herman van Loenhout (zijn echte naam) een flinke stimulans. Samen brachten ze dit jaar een album uit, waarop ze minder bekende pareltjes uit zijn oeuvre in een nieuwe jas staken. Een succesvolle tournee volgde. Aangevuurd door de mannen van The Kik zong Veldhovenaar Bertus Borgers - generatiegenoot van de protestzange r- een heerlijke versie van 'Een van hen ben ik', Armands ode aan café de Poort van Kleef, een plek waar ze samen veel tijd doorbrachten. Geestverwant Lucky Fonz bracht een verstilde versie van 'Het sleutelgat', een nummer op Armands debuut-lp uit 1967. Rapper Ludo Vandebroek bracht een spetterende ode aan zijn vriend.

  In besloten kring gecremeerd
  Het ontroerendste moment volgde tijdens 'Ben ik te min', het bekendste lied van 'Manus'. Terwijl de band het nummer speelde en iedereen meezong schroefden zijn naasten de deksel op de kist. Een luid en lang applaus volgde. Armand werd donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd in Heeze.

  Lees vrijdag meer over de afscheidsbijeenkomst voor Armand in het ED of digitaal via de epaper.