article
1.6656361
EINDHOVEN – Na een grote verbouwing ziet eetcafé De Movies in Eindhoven er heel anders uit. En het heet nu restaurant-bar 'At the Movies'.
At the Movies Eindhoven: ooit bruin café, nu trendy restaurant
EINDHOVEN – Na een grote verbouwing ziet eetcafé De Movies in Eindhoven er heel anders uit. En het heet nu restaurant-bar 'At the Movies'.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/at-the-movies-eindhoven-ooit-bruin-caf%C3%A9-nu-trendy-restaurant-1.6656361
2016-11-18T09:37:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6656362.1479461979!image/image-6656362.JPG
Eindhoven,Bouwplan,Horeca,Bouw,Groene Toren,Restaurant,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / At the Movies Eindhoven: ooit bruin café, nu trendy restaurant

At the Movies Eindhoven: ooit bruin café, nu trendy restaurant

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Uitbaatster Barbara Spoorenberg met een deel van het team van 'At the Movies'. foto René Manders/fotomeulenhof
  EINDHOVEN – Na een grote verbouwing ziet eetcafé De Movies in Eindhoven er heel anders uit. En het heet nu restaurant-bar 'At the Movies'.

  Het is één van de oudste eetcafés van Eindhoven: in 1994 begonnen Steef en Remco Buitelaar met De Movies op het Stationsplein. Nu, 22 jaar later, heeft de zaak een grote verbouwing ondergaan en is hij afgelopen week in alle stilte opengegaan. "Omdat we nog wel even in de bouwrommel van de Groene Toren zitten", zegt uitbaatster Barbara Spoorenberg.

  Opknapbeurt
  Inmiddels is Barbara Spoorenberg al ruim negen jaar bedrijfsleider in de zaak. "We wilden al jaren geleden verbouwen, maar steeds gingen plannen met betrekking tot de Groene Toren niet door. En daarmee ook onze verbouwplannen. Totdat Lee Foolen en Marc Reijs de Groene Toren kochten en ermee aan de slag gingen. Onze zaak was oud en dringend aan een opknapbeurt toe."

  Het pand is de afgelopen vier maanden zo goed als gestript, de oude, voornamelijk houten, inrichting maakte plaats voor een stijlvolle stenen inrichting. Indrukwekkend is de wand met oude, klassieke filmposters.

  Omslag
  Spoorenberg: "Ik was onder de indruk van de nieuwe De Vooruitgang op de Markt. Zoiets wilde ik ook. Via Marc en Lee kwam ik in contact met Hans Snoeijen. Die heeft meegewerkt om De Vooruitgang vorm te gegeven en uiteindelijk ook hier het interieur ontworpen. We hebben een omslag gemaakt: van bruin café naar trendy restaurant-bar."