article
1.6282368
EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer duurdere restaurants laten de restaurantactie van AH links liggen. Toch blijven andere zaken de actie trouw; voor hen zorgen de populaire spaarzegeltjes voor naamsbekendheid en extra bezette tafels.
Dure restaurants in regio laten AH spaaractie steeds vaker links liggen
EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer duurdere restaurants laten de restaurantactie van AH links liggen. Toch blijven andere zaken de actie trouw; voor hen zorgen de populaire spaarzegeltjes voor naamsbekendheid en extra bezette tafels.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/dure-restaurants-in-regio-laten-ah-spaaractie-steeds-vaker-links-liggen-1.6282368
2016-08-22T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4237801.1419342554!image/image-4237801.jpg
Eindhoven,Horeca,Albert Heijn,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Dure restaurants in regio laten AH spaaractie steeds vaker links liggen

Dure restaurants in regio laten AH spaaractie steeds vaker links liggen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Een Albert Heijn-supermarkt.
      Fotograaf
    EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer duurdere restaurants laten de restaurantactie van AH links liggen. Toch blijven andere zaken de actie trouw; voor hen zorgen de populaire spaarzegeltjes voor naamsbekendheid en extra bezette tafels.

    Voor het grote publiek was het dé kans om eens in een 'sjiek restaurant' te eten: de AH-restaurantactie. Zaken die voor veel gezinnen normaal gesproken boven budget waren, waren door het tweede menuutje gratis opeens bereikbaar. De keuze in aantal deelnemers in het hoge- en middelhoge segment is echter minder geworden.

    In de lijst met veertig deelnemende restaurants in Zuidoost-Brabant is grofweg tien procent in te delen in die categorie. Terwijl de helft van de deelnemers volgens restaurantsite Iens valt in de categorie met menuprijzen tot 25 euro. Een paar jaar geleden deed bijvoorbeeld sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre nog mee en vorig jaar nog De Luytervelde in Eindhoven. "Het valt op dat het aantal deelnemende restaurants in dat segment afneemt", concludeert ook Rudie Faassen van restaurant Broertjes Food & Beverage in Dommelen dat dit jaar voorlopig voor het laatst meedoet. "Die afname heeft misschien wel te maken met de grote druk op het personeel in de keuken en de bedieningen."

    Lees het uitgebreide verhaal in het ED van maandag of in de digitale krant.