article
1.6644091
EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven en LEW spelen het nu hard: wethouder Jakob Wedemeijer eist de sleutels van de voormalige sportclub, op, maar zal daarvoor waarschijnlijk wel naar de rechter moeten.
Eindhoven eist sleutels kantine LEW op in slepend conflict
EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven en LEW spelen het nu hard: wethouder Jakob Wedemeijer eist de sleutels van de voormalige sportclub, op, maar zal daarvoor waarschijnlijk wel naar de rechter moeten.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/eindhoven-eist-sleutels-kantine-lew-op-in-slepend-conflict-1.6644091
2016-11-15T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5128300.1479165383!image/image-5128300.JPG
Eindhoven,B&W,Verenigingsleven,Voetbal-amateur,Wethouder,Sport,Sportpark 't Schoot,LEW,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Eindhoven eist sleutels kantine LEW op in slepend conflict

Eindhoven eist sleutels kantine LEW op in slepend conflict

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De sportvelden met kantine en kleedkamers aan de Elburglaan in Drents Dorp (linksboven).
   Fotograaf
  EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven en LEW spelen het nu hard: wethouder Jakob Wedemeijer eist de sleutels van de voormalige sportclub, op, maar zal daarvoor waarschijnlijk wel naar de rechter moeten.

  Het conflict tussen de voormalige voetbalvereniging uit Drents Dorp en de gemeente sleept al weer jaren. Sinds 2012 probeert het college de kantine (eigendom van LEW, de ondergrond is van de gemeente) terug te krijgen. Zo werd het faillissement aangevraagd van de club met een forse huurschuld, maar uiteindelijk stak het gerechtshof daar een stokje voor.

  De gemeente moest zich houden aan het stappenplan: eerst de leden onderbrengen (gebeurd, bij Brabantia), dan het gebouw taxeren en tot aankoop door de gemeente overgaan. Met de opbrengst konden de schulden verrekend worden. Als derde stap zou er dan een nieuwe sportclub opgericht kunnen worden.

  Schuld
  Wedemeijer is helder in zijn toelichting op het conflict. "LEW is een lege vereniging zonder leden en met maar één bestuurslid ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar wel een schuld van 74.000 euro aan veldhuur en erfpacht bij de gemeente. Bovendien kunnen we nu geen plannen maken voor gebruik van het sportpark. We willen nu een doorbraak forceren."

  Secretaris Erol Topsan LEW ontkent dat LEW een lege huls is, er zouden wel degelijk leden zijn. Hij houdt vast aan de uitspraak van het gerechtshof om het 'stappenplan' te volgen. LEW berekende een waarde van kantine en pachtrecht van 155.000 euro, terwijl de gemeente nu op 64.000 euro uitkomt. In het eerste geval gaat er zo'n 50.000 euro naar de club voor een doorstart, in het tweede geval heeft Eindhoven nog 10.000 euro tegoed. Maar Topsan noch Wedemeijer is van plan dat bedrag te gaan betalen. "Laat de rechter nu maar de zo gewenste duidelijkheid scheppen in deze kwestie", aldus de wethouder. Hij verwacht nog in 2017 een oplossing.