article
1.6150760
EINDHOVEN – Eindhoven krijgt als derde een Socal Impact Bond Buzinezzclub. Die moet in 3 jaar tijd minstens 300 jongeren uit de uitkering en naar werk, opleiding of een eigen bedrijf helpen.
Eindhoven krijgt als 3e Social Buzinezzclub
EINDHOVEN – Eindhoven krijgt als derde een Socal Impact Bond Buzinezzclub. Die moet in 3 jaar tijd minstens 300 jongeren uit de uitkering en naar werk, opleiding of een eigen bedrijf helpen.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/eindhoven-krijgt-als-3e-social-buzinezzclub-1.6150760
2016-06-29T10:21:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6150791.1467196163!image/image-6150791.jpg
Eindhoven,Jeugd,Uitkeringen,Wethouder,Buzinezzclub,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Eindhoven krijgt als 3e Social Buzinezzclub

Eindhoven krijgt als 3e Social Buzinezzclub

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Staf Depla, Jos Verhoeven van Start Foundation, Annemieke Roobeek van ABN AMRO en Leo van Loon van Buzinezzclub (vlnr) bij start ondervraagd door Mirjam Sterk, voormalig ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid.
  EINDHOVEN – Eindhoven krijgt als derde een Socal Impact Bond Buzinezzclub. Die moet in 3 jaar tijd minstens 300 jongeren uit de uitkering en naar werk, opleiding of een eigen bedrijf helpen.

  Na Rotterdam en Utrecht is Eindhoven de derde stad met zo'n SIBB.

  Kapitaal

  Bijzonder is dat de club zelf, ABN AMRO en Start Foundation uit Eindhoven het kapitaal leveren. De gemeente moet de jongeren aandragen, via WijEindhoven. Maar de stad gaat pas betalen aan de financiers als de club daadwerkelijk resultaten laat zien.

  In Rotterdam is dat succes al bewezen, zegt Leo van Loon van de Buzinezzclub. 60 procent van de 80 deelnemers uit het eerste jaar is uit de uitkering. Dat gebeurt 15 maanden sneller dan gemiddeld. De helft heeft een baan, eenderde een opleiding en de rest een eigen bedrijf, aldus Van Loon.

  Jongeren uit Rotterdam
  De club werd woensdagmorgen gelanceerd in het stadhuis door wethouder Staf Depla, Jos Verhoeven van Start, Van Loon en commissaris Annemieke Roobeek van de bank. Bij de start waren veel jongeren uit Rotterdam aanwezig die als 'member' van de Buzinezzclub vertelden hoeveel ze hadden aan de begeleiding. Behalve het maken van een plan voor de eigen toekomst en cursussen en workshops voor het bereiken van de droom, krijgen de jongeren ook een coach toegewezen die ze maximaal drie jaar begeleidt.

  Volgens Depla is dit niet 'weer een werkgelegenheidsproject'. "We hebben veel jongeren die een steuntje kunnen gebruiken. En er zijn verschillende projecten waar ze aan de slag kunnen. Dit is een tussenvariant die vooral bedoeld is om jongeren de weg te wijzen."