article
1.4877759
EINDHOVEN - Meer bedrijven binnenhalen en daarmee meer banen scheppen in stad en regio. Met dat doel wil het Eindhovense college de komende drie jaar in totaal anderhalf miljoen euro vrijmaken.
Gemeente maakt extra geld vrij om bedrijven naar Eindhoven te halen
EINDHOVEN - Meer bedrijven binnenhalen en daarmee meer banen scheppen in stad en regio. Met dat doel wil het Eindhovense college de komende drie jaar in totaal anderhalf miljoen euro vrijmaken.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/gemeente-maakt-extra-geld-vrij-om-bedrijven-naar-eindhoven-te-halen-1.4877759
2015-04-24T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.1642503.1349974948!image/image-1642503.JPG
Eindhoven,Helmond,Veldhoven,Best,Werkgelegenheid,Economie,Gemeenteraad,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Gemeente maakt extra geld vrij om bedrijven naar Eindhoven te halen

Gemeente maakt extra geld vrij om bedrijven naar Eindhoven te halen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Staf Depla
  EINDHOVEN - Meer bedrijven binnenhalen en daarmee meer banen scheppen in stad en regio. Met dat doel wil het Eindhovense college de komende drie jaar in totaal anderhalf miljoen euro vrijmaken.

   Als de raad instemt met dit kadernota-voorstel, dan wordt dat geld straks deels gebruikt om de bestaande internationale acquisitie van bedrijven te versterken. Hierbij werkt Eindhoven al samen met Brainport Development, Best, Veldhoven, Helmond en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Ook wil het college de (ambtelijke) dienstverlening aan bedrijven die zich daadwerkelijk in Eindhoven of Brainport willen vestigen verder verbeteren.

  Wethouder Staf Depla (economie, PvdA): "Op het moment dat een bedrijf zich meldt moet er een dedicated team klaar staan. Denk aan een snelle vergunningverlening of hulp bij de huisvesting van personeel. Dat kost nou eenmaal meer personele inzet, en dus geld."

   

  Maar B en W van Eindhoven willen het geld ook deels gebruiken om de stad aantrekkelijker te maken voor de partners van internationale kenniswerkers. "Vaak voelt een zo'n werknemer zich schuldig: ik jaag mijn carrière na, ten koste van mijn kinderen en mijn partner. Daarom hebben we in Eindhoven al een Internationale School, zodat kenniswerkers weten dat het onderwijs aan hun kinderen goed is geregeld", zegt Depla. "Maar dan blijft nog hun partner over. Als die elke dag eenzaam thuis zit, dan is de kans groot dat beiden niet lang in Eindhoven willen blijven. Daarom gaan we het Expatcenter in Eindhoven vragen om een programma op te zetten voor partners. Dat zal variëren van sociale activiteiten tot hulp aan partners om zelf ook werk te vinden."