article
1.6829467
EINDHOVEN - Wie met sneeuw en ijs zijn nek niet wil breken op weg naar een etentje, haalt met een druk op de knop zijn favoriete restaurant in huis. Aan studerend Nederland de schone taak om al glibberend op de fiets het bestelde lekkers ongeschonden te overhandigen.
Glibberen op de fiets met een biefstuk op je rug
EINDHOVEN - Wie met sneeuw en ijs zijn nek niet wil breken op weg naar een etentje, haalt met een druk op de knop zijn favoriete restaurant in huis. Aan studerend Nederland de schone taak om al glibberend op de fiets het bestelde lekkers ongeschonden te overhandigen.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/glibberen-op-de-fiets-met-een-biefstuk-op-je-rug-1.6829467
2017-01-14T02:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6829830.1484330024!image/image-6829830.jpg
Eindhoven,Culinair
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Glibberen op de fiets met een biefstuk op je rug

Glibberen op de fiets met een biefstuk op je rug

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    EINDHOVEN - Wie met sneeuw en ijs zijn nek niet wil breken op weg naar een etentje, haalt met een druk op de knop zijn favoriete restaurant in huis. Aan studerend Nederland de schone taak om al glibberend op de fiets het bestelde lekkers ongeschonden te overhandigen.

    Het zijn types als Marjolein van de Ven (25) en Jim Harrison (19) die het mogelijk maken dat online-bestelsites als Deliveroo en Foodora in Eindhoven het afgelopen jaar vaste voet aan de grond konden krijgen. Op hun rammelende fietsen spoeden zij zich van restaurant naar een adres in het centrum van de stad. Door weer en wind. Zeven dagen per week.

    Zowel Foodora als Deliveroo zijn twee nieuwe spelers in Eindhoven waar het gaat om het bezorgen van restaurantmaaltijden. De van oorsprong Duitse en Britse initiatieven opereren vooralsnog alleen in enkele stadskernen van grote steden in Nederland. Maar het legertje 'drivers' groeit gestaag, net als het aantal deelnemende restaurants. In Eindhoven zijn dat er al honderd. Het favoriete recept uit het lievelingsrestaurant staat zo met een eenvoudige druk op de knop in no time op de keukentafel.

    Eindstation
    Van de Ven en Harrison maken deel uit van een hechte club studenten en ZZP'ers die al fietsend een inkomen bij elkaar trappen. In Eindhoven zijn het er inmiddels een paar honderd. Maximaal een halfuur hebben ze om de bestelling warm en ongeschonden op het eindstation te krijgen. Op hun ruggen dragen zij de sushi, biefstukken en andere ingepakte heerlijkheden. Hun lijven gestoken in thermojassen in de kleuren werkgever: het groen van Deliveroo en het roze van Foodora.

    Van de Ven maakt sinds de zomer als 'driver' kilometers op haar studentenfiets. „Vooral 's avonds is het druk. Dan maak je kilometers en haal je wel eens vijftien ritten. Ik zie het als sport. En je krijgt er nog geld voor ook.” Een weersverwachting met vorst en ijspret in het vooruitzicht doet haar niet zoveel. „Zolang mijn voeten, handen en oren warm blijven kom ik een heel eind.”

    Lees meer in de papieren krant of via de e-paper.