article
1.6667173
EINDHOVEN - Een perfect getapt glas bier. Dat was maandag het doel tijdens de regionale voorronde van de nationale biertapwedstrijd, in Eindhoven.
Hoe tap je het perfecte glas bier?
EINDHOVEN - Een perfect getapt glas bier. Dat was maandag het doel tijdens de regionale voorronde van de nationale biertapwedstrijd, in Eindhoven.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/hoe-tap-je-het-perfecte-glas-bier-1.6667173
2016-11-22T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6667174.1479767426!image/image-6667174.JPG
Eindhoven,Evenement,Horeca,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Hoe tap je het perfecte glas bier?

Hoe tap je het perfecte glas bier?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Fons Melis van De Oude Rechtbank demonstreert zijn tapkunsten. foto Jeroen Hendriks/fotomeulenhof
  EINDHOVEN - Een perfect getapt glas bier. Dat was maandag het doel tijdens de regionale voorronde van de nationale biertapwedstrijd, in Eindhoven.

  Geconcentreerd staat Suzie van Amelsvoort aan het einde van de catwalk voor de jurytafel. De horecatijger van restaurant Gauchos uit Breda heeft een dienblad in haar hand met daarop een flesje Urthel Hop-it en een kelkglas. Even daarvoor heeft ze al vier glazen vers getapt pils op de jurytafel geserveerd: twee vaasjes en twee fluitjes. Dan pakt ze het flesje en houdt het dienblad met het glas erop gevaarlijk schuin en schenkt ze langzaam het flesje leeg, met als resultaat een fraaie bolling boven de rand van het glas. 

  Jury
  Het is volle bak deze maandagmiddag in de Parkzaal van het Stadspaviljoen in Eindhoven. Tientallen barmedewerkers van cafés en restaurants uit Brabant en Limburg doen hun uiterste best voor een perfect getapt glas bier. Maar er is meer. De vierkoppige jury let op verschillende punten: een schoon glas, het tappen, het gelijkmatig afschuimen van de twee glazen zonder bellen of deuken, een mooie bolling en verder op de benadering van de gast en het serveren.

  Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.