article
1.6540420
EINDHOVEN - Hogeschool Avans adviseert studenten voorlopig geen stages lopen in tbs-kliniek De Woenselse Poort (DWP) in Eindhoven.
Hogeschool Avans: voorlopig geen stagiaires meer naar Woenselse Poort in Eindhoven
EINDHOVEN - Hogeschool Avans adviseert studenten voorlopig geen stages lopen in tbs-kliniek De Woenselse Poort (DWP) in Eindhoven.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/hogeschool-avans-voorlopig-geen-stagiaires-meer-naar-woenselse-poort-in-eindhoven-1.6540420
2016-10-17T14:39:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6206250.1477083378!image/image-6206250.JPG
Eindhoven,Den Bosch,Tilburg,Tbs,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Hogeschool Avans: voorlopig geen stagiaires meer naar Woenselse Poort in Eindhoven

Hogeschool Avans: voorlopig geen stagiaires meer naar Woenselse Poort in Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De tbs-instelling de Woenselse Poort. Archieffoto Jean Pierre Reijnen
  EINDHOVEN - Hogeschool Avans adviseert studenten voorlopig geen stages lopen in tbs-kliniek De Woenselse Poort (DWP) in Eindhoven.

  Dit vanwege de onrust die daar is ontstaan. Dat zeggen Angèle Geerts, programmaleider van de sociale studie 'werk in gedwongen kader', en stagecoördinator Jeannette Merks.

  Stages
  De hogeschool, met vestigingen in Den Bosch, Tilburg en Breda, laat derdejaars studenten 'werk in gedwongen kader' stages van tien maanden lopen in onder meer (jeugd-)gevangenissen en psychiatrische instellingen. Nu DWP onder toezicht staat van het ministerie van Veiligheid en Justitie, zet Avans vraagtekens bij de beschikbaarheid van goede begeleiding. Avans benadrukt dat er geen sprake is van een zwarte lijst waarop DWP nu staat. Geerts: "Wij adviseren studenten wel dringend om een ander stageplaats te zoeken." Avans heeft nu geen stagiaires in DWP.

  Vertrouwen
  De Ondernemingsraad van de GGzE houdt 'absoluut vertrouwen' in bestuurder Joep Verbugt. Dat zegt voorzitter Hennie Driessen. De OR heeft maandag met het bestuur over de DWP gesproken. Driessen wijst erop dat er binnen de GGzE een grote reorganisatie gaande is met de invoering van 'zelfsturende teams'. "Wij hebben als OR gewaarschuwd dat zelfsturende teams niet op alle afdelingen kunnen, maar dat advies is niet opgevolgd", zegt Driessen.

  Een tekort aan leidinggevenden is volgens de Inspectie Veiligheid en Justitie nu juist een van de oorzaken van de problemen in DWP.