article
1.5608853
EINDHOVEN - Tientallen kantoorpanden worden de komende tijd omgebouwd tot honderden kleine appartementen. Opvallendste nieuwe plannen: het voormalige ZuidZorg-pand achter het Parktheater en het SRE-kantoor aan de Keizer Karel V-singel.
Kantoren Eindhoven massaal omgezet in wonen
EINDHOVEN - Tientallen kantoorpanden worden de komende tijd omgebouwd tot honderden kleine appartementen. Opvallendste nieuwe plannen: het voormalige ZuidZorg-pand achter het Parktheater en het SRE-kantoor aan de Keizer Karel V-singel.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/kantoren-eindhoven-massaal-omgezet-in-wonen-1.5608853
2016-01-09T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5608855.1452269094!image/image-5608855.JPG
Eindhoven,Wonen,Kantoor,Bedrijfsgebouw,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Kantoren Eindhoven massaal omgezet in wonen

Kantoren Eindhoven massaal omgezet in wonen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het voormalige kantoor van Zuidzorg aan de Le Sage ten Broeklaan. Hier is plaats voor ongeveer 54 flats. Foto Ton van de Meulenhof
  EINDHOVEN - Tientallen kantoorpanden worden de komende tijd omgebouwd tot honderden kleine appartementen. Opvallendste nieuwe plannen: het voormalige ZuidZorg-pand achter het Parktheater en het SRE-kantoor aan de Keizer Karel V-singel.

  Momenteel loopt een tiental vergunningaanvragen bij de gemeente die als beleid heeft geformuleerd dat ze graag meewerkt.

  Toon de Koning van Interesting Vastgoed meldt dat er een 54-tal appartementen gepland zijn in het pand dat ZuidZorg vorig jaar verliet.

  Diekirchlaan

  Een van de weinig opvallende projecten is het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Diekirchlaan, de achterkant van Winkelcentrum Woensel. "Het kantoor ligt op een vreemde plek; aan de rand van het winkelcentrum is het ook niet geschikt als winkel. Het is zeer lastig te verhuren", zegt Milko de Hart, vastgoedmanager bij makelaar DTZ Zadelhoff.

  Ronny Roos van vastgoedontwikkelaar Roos Groep uit Waalre kocht het voormalige kantoorpand van het SRE aan de Karel V-singel juist om er woningen te realiseren. Binnenkort start de sloop, rond de zomer de bouw. Het plan dat hij heeft ingediend bij de gemeente gaat uit van 96 tweekamerappartementen van 50 vierkante meter.

  Leegstand

  Toch heeft het hergebruik niet meteen grote invloed op de leegstand in de sector, zegt De Hart van DTZ. "Nee, de leegstand daalt er niet noemenswaardig door. Het gaat vaak om kleinere locaties van minder kwaliteit." DTZ publiceert binnenkort cijfers over de kantorenmarkt in Eindhoven.

   

  Een greep uit grotere plannen:

  ZuidZorgpand, Le Sage ten Broeklaan (plm. 54 appartementen).

  SRE-gebouw, Keizer Karel V-singel (96).

  Boschdijk/Zernikestraat (onbekend).

  Europalaan, Woonwinkel Woonbedrijf, (48).

  Woonbedrijf Willemstraat (101).

  Frankrijkstraat, Ster College (60 flexwonen).

  Aalsterweg (naast Jan Linders), onbekend.

  Weegschaalstraat, De Ring (later bepaald).

  Diekirchlaan 89, oude ABN Amro (10-12).

  Kronehoefstraat 1, (95).

  Wal Jeugdzorg (47 luxe appartementen).

  Tigris Paradijslaan, (80).

  Schoevers Markt (35 appartementen).

  Boschdijk Rughuis (106).