article
1.6049278
EINDHOVEN - De gemoederen lopen hoog op in het Eindhovense kerkdorp Acht. Aanleiding: de mogelijke komst van een supermarkt.
Kerkdorp Acht splijt in tweeën uiteen door mogelijke komst supermarkt
EINDHOVEN - De gemoederen lopen hoog op in het Eindhovense kerkdorp Acht. Aanleiding: de mogelijke komst van een supermarkt.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/kerkdorp-acht-splijt-in-twee%C3%ABn-uiteen-door-mogelijke-komst-supermarkt-1.6049278
2016-05-25T21:48:10+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5809421.1482491292!image/image-5809421.jpg
Eindhoven,Gemeenteraad,Winkel,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Kerkdorp Acht splijt in tweeën uiteen door mogelijke komst supermarkt

Kerkdorp Acht splijt in tweeën uiteen door mogelijke komst supermarkt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - De gemoederen lopen hoog op in het Eindhovense kerkdorp Acht. Aanleiding: de mogelijke komst van een supermarkt.

  Een deel van bewoners van Acht is blij met de komst van een supermarkt. Maar een ander deel van Acht is mordicus tegen. Tenminste: tegen de plek die de Dorpsraad van Acht daarvoor heeft uitgekozen, de dierenweide aan de Cor Gehrelslaan in het hart van het dorp. En nu moet de Eindhovense gemeenteraad daar een oordeel over gaan vellen.

  Enquête
  De Dorpsraad van Acht maakt zich al jaren sterk voor de komst van een supermarkt. Uit een enquête begin vorig jaar bleek dat de meeste Achtenaren grote behoefte hebben aan een supermarkt omdat het dorp nu nagenoeg alle winkelvoorzieningen ontbeert.

  Met Jan Linders kwam de Dorpsstraat vervolgens tot principe-overeenstemming over de vestiging van een supermarkt op de Dierenweide. Dat was een plek die ook in de enquête naar voren kwam als de favoriete locatie van de Achtenaren.

  Handtekeningen
  Maar bij de omwonenden van deze groene plek in het hart van dit dorp is die locatie volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Zij hebben vervolgens 1500 handtekeningen opgehaald tegen de bouw van een supermarkt en voor de omvorming van de dierenweide tot een kinderboerderij.

  Die handtekeningen zijn begin deze maand bij de Eindhovense gemeenteraad ingediend in de vorm van een burgerinitiatief. Daarom moet de raad er nu een oordeel over uitspreken.

  Oplossing
  Een eerste debat hierover, dinsdagavond, leverde vooralsnog weinig duidelijkheid op. Wel bleek dat twee leden van winkeladviescommissie van de dorpsraad zich intussen uit die commissie hebben teruggetrokken, en zich achter het plan van de 'Vrienden van de Dierenweide' hebben geschaard.

  Ook werd duidelijk dat de 'vrienden' en de Dorpsraad nog niet serieus met elkaar overlegd hebben over een oplossing voor hun verschil van mening. Op aandringen van de raad zal dat overleg op korte termijn alsnog plaatsvinden.