article
1.2391794
EINDHOVEN - Voetbalvereniging LEW in Strijp bereidt zich voor op de toekomst.
'LEW werkt aan de toekomst'
EINDHOVEN - Voetbalvereniging LEW in Strijp bereidt zich voor op de toekomst.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/lew-werkt-aan-de-toekomst-1.2391794
2008-07-03T06:32:08+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5583336.1451471688!image/image-5583336.jpg
Eindhoven
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / 'LEW werkt aan de toekomst'

'LEW werkt aan de toekomst'

  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Voetbalvereniging LEW in Strijp bereidt zich voor op de toekomst.
  De club verwacht een invasie van jonge spelers. In 2010 zijn twee nabijgelegen nieuwe woonwijken en het nieuwe spilcentrum klaar.

  "De afbraakfase van Drents Dorp Noord en de polynormwoningen is achter de rug. We kunnen weer gaan opbouwen", zegt LEW-secretaris Rini Swinkels.

  "Tot een jaar geleden ging iedereen ervan uit dat we naar het voormalige Etosterrein zouden verhuizen. Daarom is er zes jaar niks aan het sportpark gedaan. Alleen wanneer er iets kapot was, werd het vervangen. De accommodatie is na 29 jaar nodig aan een grote opknapbeurt toe."

  Omdat de toekomstige woonwijken Strijp R en S er straks ook bijkomen, vindt de gemeente dat Strijp een eigen sportpark nodig heeft. Volgens Swinkels betekent dat de komst van veel jonge gezinnen met kleine kinderen. Basisschool Drents Dorp verwacht in het nieuwe spilcentrum door te groeien naar vierhonderd leerlingen.

  Swinkels: "Voetbalclub DBS was na de verhuizing van de Botenlaan naar Meerhoven niet voorbereid op een snelle toeloop van een paar honderd jeugdleden. Wij gaan daarom nu al jeugdspelers opleiden tot trainer."

  In 2010 legt de gemeente kunstgras aan op het derde veld. "Overdag kunnen de school en de buurt daar gebruik van maken. De accommodatie staat ook open voor andere activiteiten. We hebben genoeg ruimte en ze kunnen alle materialen en faciliteiten gebruiken. We zijn gewend rekening te houden met andere culturen, want zeker twaalf nationaliteiten weten de weg hierheen te vinden", aldus de bevlogen secretaris.

  Inmiddels heeft de gemeente één kleedlokaal en de scheidsrechterruimten gerenoveerd. Wanneer de twee nieuwe wijken klaar zijn, volgen de andere twee lokalen.

  Swinkels: "De kantine is ons pakkie-an. Deze zomer wordt de buitenkant geschilderd. Daarna gaan we het sanitair vervangen, de kantine opfrissen en de keuken vernieuwen. Kunnen we gerechten nog beter halal bereiden."

  Een knelpunt dat volgens Swinkels snel opgelost moet worden, is de materiaalopslag. Sinds vorig jaar ligt alles in een onverwarmde garage. Het vervangen van bevroren voetballen heeft de club al duizend euro gekost.