article
1.5230022
EINDHOVEN - De bewoners van Philipsdorp slaan de handen ineen voor LichtParade; hun eigen bijdrage aan de Lichtjesroute.
LichtParade als extraatje bij Lichtjesroute Eindhoven
EINDHOVEN - De bewoners van Philipsdorp slaan de handen ineen voor LichtParade; hun eigen bijdrage aan de Lichtjesroute.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/lichtparade-als-extraatje-bij-lichtjesroute-eindhoven-1.5230022
2015-09-10T18:47:31+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5230024.1441910033!image/image-5230024.JPG
Eindhoven,Evenement,Lichtjesroute,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / LichtParade als extraatje bij Lichtjesroute Eindhoven

LichtParade als extraatje bij Lichtjesroute Eindhoven

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bewoners van Philipsdorp slaan de handen ineen bij het maken van kunstzinnige objecten voor de LichtParade. Het thema: Buitenaardse Beesten.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het ontwerp van Joep Klunhaar: een metersgrote fantasievogel.

  EINDHOVEN - De bewoners van Philipsdorp slaan de handen ineen voor LichtParade; hun eigen bijdrage aan de Lichtjesroute.

   

  Het was al langer een wens van voorzitter Jacinto Zimmermann van de Antilliaans/Surinaamse vereniging om met een lichtparade een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse Lichtjesroute. "We hebben twee eerdere edities van de LichtParade gehouden, maar die stonden qua samenwerking en tijdstip daar geheel los van", aldus Zimmermann. "Dit jaar wordt de LichtParade Philipsdorp wél tijdens de Lichtjesroute gehouden: op zaterdag 3 oktober."

  Buitenaardse Beesten

  De LichtParade, dit jaar met het thema 'Buitenaardse Beesten', bestaat uit internationale loop-, dans- en muziekgroepen en een aantal kunstzinnige objecten waarbij bij alle onderdelen licht en beleving een hoofdrol speelt. Er is nadrukkelijk gekozen voor Philipsdorp, aldus Joep Klunhaar, een in de wijk woonachtige designer die een 3,5 meter grote fantasievogel heeft ontworpen die het hoogtepunt is van de parade. 

  De nieuwe impuls voor de LichtjesParade is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Woonbedrijf en de Lichtjesroute zelf.

  Uitgelichte video

  Afbeelding