article
1.6579604
EINDHOVEN - Nu zijn nog enkele woningen in de wijk Vaartbroek in Eindhoven toegankelijk op de digitale database van Woonconnect.
Minister Blok tekent in Eindhoven voor uitrol Woonconnect
EINDHOVEN - Nu zijn nog enkele woningen in de wijk Vaartbroek in Eindhoven toegankelijk op de digitale database van Woonconnect.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/minister-blok-tekent-in-eindhoven-voor-uitrol-woonconnect-1.6579604
2016-10-27T10:23:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6579640.1477564105!image/image-6579640.png
Helmond,Eindhoven,Wethouder,Gemeente,Wonen,B&W,Ministerie,Onderhoud,Woningbouwvereniging,Woonbedrijf,Bouw,Woonconnect,Stef Blok,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Minister Blok tekent in Eindhoven voor uitrol Woonconnect

Minister Blok tekent in Eindhoven voor uitrol Woonconnect

Foto's
2
Reacties
Reageer
    EINDHOVEN - Nu zijn nog enkele woningen in de wijk Vaartbroek in Eindhoven toegankelijk op de digitale database van Woonconnect.

    Maar op termijn moet heel Nederland zijn eigen huis digitaal kunnen verduurzamen of renoveren via Woonconnect. , Dat is de bedoeling van de City Deal Naar een digitale woonomgeving waarvoor gisteren vijf gemeenten, onder wie Eindhoven, Helmond en Den Bosch, drie ministeries en enkele bedrijven hun handtekening zetten. Minister Stef Blok van Wonen kwam naar de Lichttoren in Eindhoven om namens zijn ministerie een krabbel te zetten. Hij noemde de City Deal 'een stap naar het gebruik van de innovatiekracht van overheden, kennisinstellingen en bedrijven' bij het verduurzamen van alle 7,5 miljoen woningen in Nederland. "Dat is een enorme opgave die bij mensen achter de voordeur zal moeten plaatsvinden."

    Het samenwerkingsverband in de City Deal bekijkt welke regels er nodig zijn, hoe bouwbedrijven geïnteresseerd kunnen worden en vooral hoe bewoners gemotiveerd kunnen worden om zelf individueel aan de slag te gaan met hun woningen. Woonconnect biedt de mogelijkheid om zelf besparingsmogelijkheden of verbouwingen te regelen of dat via een advies te laten doen. In de Eindhovense wijk Vaartbroek heeft corporatie Woonbedrijf al 200 huizen aangesloten. Woonconnect zelf heeft met vijf gezinnen geëxperimenteerd. Binnenkort volgen 50 huishoudens. Daarna wordt het digitale hulpmiddel uitgerold over de wijk, wellicht de stad en het land.

    Wethouder Staf Depla zei voor de ondertekening dat ook een vergunning aanvragen voor een verbouwing of een traplift straks via Woonconnect moet kunnen. "Dat kan dan dus sneller en goedkoper."