article
1.5090921
EINDHOVEN - Nu de verkoop van het oude Dommelbad bijna rond is, kan het Centrum voor de Kunsten de bouwplannen voor de Pastoor Petersstraat af gaan ronden.
Nieuwe CKE Eindhoven is open huis
EINDHOVEN - Nu de verkoop van het oude Dommelbad bijna rond is, kan het Centrum voor de Kunsten de bouwplannen voor de Pastoor Petersstraat af gaan ronden.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/nieuwe-cke-eindhoven-is-open-huis-1.5090921
2015-07-18T06:39:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5090922.1437201755!image/image-5090922.JPG
Eindhoven,Hobby,Cultuur,Beeldende kunst,Muziek,Dans,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Nieuwe CKE Eindhoven is open huis

Nieuwe CKE Eindhoven is open huis

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   en illustraties Studio Groen+Schild Deventer
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De illustraties: de oude situatie op de hoek Pastoor Petersstraat/Kruisstraat, de nieuwe situatie en de nieuwe hal/ontmoetings- ruimte. ontwerp
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Nu de verkoop van het oude Dommelbad bijna rond is, kan het Centrum voor de Kunsten de bouwplannen voor de Pastoor Petersstraat af gaan ronden.

  Het ontwerp van Studio Groen+Schild architecten uit Deventer weerspiegelt de doelstelling van het CKE-nieuwe stijl: een open instelling, een huis voor de amateurkunst en -educatie waar iedereen binnen kan lopen, optredens en workshops gegeven worden, maar ook nog gewoon les gegeven wordt.

  Indeling
  De trapjes voor het pand verdwijnen, de pui wordt van glas, kantoren verhuizen naar boven en achter de voordeur komt een ontmoetingsruimte en foyer met een klein podium en professionele horeca voor een hapje en een drankje.

  Het gebouw krijgt ook aan de buitenkant een totale make-over. Een kunstwerk met lichtblauwe stalen pijpen in de vorm van een voorzetgevel en een overstekende dakrand moeten zorgen dat het CKE voortaan echt opvalt.

  "We gaan het gebouw open maken naar de stad, je moet van buiten naar binnen kunnen kijken en daar moet zeven dagen in de week leven in de brouwerij zijn. Misschien dat we ook nog iets met licht gaan doen, zodat het er 's avond ook aantrekkelijk uitziet", zegt directeur Ruud Janssen.

  Kosten

  Om alle functies van de Stratumsedijk - de vestiging van CKE die gaat sluiten - te kunnen huisvesten, wordt het pand aan de Pastoor Petersstraat met 30 procent uitgebreid, vooral op de nieuwe verdieping.

  Het plan is inmiddels klaar, de bouwvergunning aangevraagd. Janssen hoopt in de eerste helft van 2016 te kunnen gaan bouwen. Waar alles tijdens de bouw wordt ondergebracht, is nog onderwerp van gesprek.