article
1.6808085
EINDHOVEN - Het bedrijf Nobleo Technology vestigt zich later dit jaar in de voormalige Petrakerk, de oude studio van Omroep Brabant, aan de Heggeranklaan in Eindhoven.
Nobleo Technology in oude Petrakerk in Eindhoven
EINDHOVEN - Het bedrijf Nobleo Technology vestigt zich later dit jaar in de voormalige Petrakerk, de oude studio van Omroep Brabant, aan de Heggeranklaan in Eindhoven.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/nobleo-technology-in-oude-petrakerk-in-eindhoven-1.6808085
2017-01-04T02:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6808086.1483452830!image/image-6808086.jpg
Eindhoven,Ondernemer
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Nobleo Technology in oude Petrakerk in Eindhoven

Nobleo Technology in oude Petrakerk in Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De in oude glorie herstelde gevel van de voormalige Petrakerk aan de Heggeranklaan in Eindhoven.
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Het bedrijf Nobleo Technology vestigt zich later dit jaar in de voormalige Petrakerk, de oude studio van Omroep Brabant, aan de Heggeranklaan in Eindhoven.

  Dat heeft mede-eigenaar Roy Roosen van GGD Investments bevestigd. Volgens hem is het de bedoeling om de buitenkant zoveel mogelijk in oude staat te herstellen. Zo komen de originele deuren terug. "Binnen wordt het verbouwd met een knipoog naar bijvoorbeeld de studio's van Omroep Brabant." De verbouwing is een ontwerp van Daverveld Ontwerpers uit Oss. Roosen hoopt in augustus of september het nieuwe kantoor te kunnen betrekken met 70 medewerkers (die overigens ook bij klanten werken).

  1200 werknemers
  Het ingenieursbureau dat werk doet voor onder andere Philips en ASML, zit nu tijdelijk aan de Ondernemingenweg in de Achtse Barrier. Nobleo Manufacturing en Bouw & Infra blijven zitten aan de Le Sage ten Broeklaan. Het zijn drie van de twaalf bedrijven waarin GGD Investments deelneemt. In totaal werken er 1200 mensen voor 700 klanten.

  STE Languages
  De vier eigenaren Roy Roosen, Luuk Jeuken, Gerrit Dijkhoff en Frank Sperling kopen het pand van Hans de Zeeuw. Tot voor kort zat er taleninstituut STE Languages. Dat is verhuisd naar de hoek Aalsterweg/Leenderweg in Eindhoven. De Zeeuw overwoog woningen te bouwen in de oude kerk. Maar de gemeente wilde er niet zonder meer aan meewerken, omdat het pand niet op de prioriteitenlijst woningbouw staat.