article
1.4760799
EINDHOVEN/HELMOND - Lokale omroepen moeten beter. En vooral ook meer: méér nieuws en actualiteiten via álle beschikbare platforms: radio, tv, website én social media.
Omroepen in regio Eindhoven en Helmond op zoek naar elkaar
EINDHOVEN/HELMOND - Lokale omroepen moeten beter. En vooral ook meer: méér nieuws en actualiteiten via álle beschikbare platforms: radio, tv, website én social media.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/omroepen-in-regio-eindhoven-en-helmond-op-zoek-naar-elkaar-1.4760799
2015-02-13T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4309328.1397130146!image/image-4309328.jpg
Eindhoven,Helmond,Omroep-regionaal,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Omroepen in regio Eindhoven en Helmond op zoek naar elkaar

Omroepen in regio Eindhoven en Helmond op zoek naar elkaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN/HELMOND - Lokale omroepen moeten beter. En vooral ook meer: méér nieuws en actualiteiten via álle beschikbare platforms: radio, tv, website én social media.

   De roep om verbetering, afkomstig van de overkoepelende stichting Olon én van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), klinkt al enkele jaren. Vorig jaar sloten beide organisaties een convenant waarin dat streven werd bekrachtigd. Fuseren mag, samenwerking is op zijn minst geboden. Al was het alleen maar om de groeiende productiekosten en vaak achterblijvende subsidiegelden het hoofd te bieden.

  Ook in regio samenwerkingsverbanden

  Landelijk zijn er nu zestig initiatieven tot samenwerking, meldt Hans Disch, programmamanager sectorverandering van Olon. Ook in deze regio zijn diverse samenwerkingsverbanden – zelfs fusies – aan het ontstaan, of al in werking. 

  Een van de samenwerkingsverbanden in de regio is die tussen Siris in Asten-Someren, Omroep Helmond, Centraal (Gemert) en DMG in Deurne. De vier, verenigd in Mediacentrum Peel-Zuid kregen onlangs een provinciaal steuntje in de rug van vijftig mille. Een van de eerste zaken die zij gaan oppakken, is het maken van een regionaal nieuwsbulletin.

   In het samenwerkingsverband doet Omroep Kontakt uit Laarbeek niet mee. Tijdens de rit haakte deze omroep vorig jaar af. Ze heeft gekozen voor andere partners: omroepen in Boekel, Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Nuenen en Son in Breugel (in oprichting). Voorzitter Adri Vogels: "Die omroepen passen beter bij ons."

  Geen subsidie voor tv

  'Elkaar versterken' is ook volgens Ron Fransen van Radio Horizon (Cranendonck, Heeze-Leende, Waalre) pure noodzaak. "Het kleine beetje subsidie dat veel omroepen krijgen, is op radio maken afgestemd, niet op tv", aldus Fransen, die een fusie met VOS FM in Valkenswaard onlangs zag stranden op botsende 'cultuurverschillen. Horizon zet in op een veel bredere samenwerking in de Kempen. Partijen wil hij nog niet noemen. Blos TV in

  Bergeijk werkt al langer samen met Kempen FM en Kempen TV. Voor dit jaar staat een fusie tussen de twee op de agenda. Net als Ron Fransen is ook bestuurslid Jaap van Nieuwenhoven van Blos TV betrokken bij de plannen voor een brede samenwerking onder lokale omroepen in de Kempen. 

  Lees vrijdag 13 februari meer over dit onderwerp in het ED, e-paper of Blendle.