article
1.5266042
EINDHOVEN - Stam en de Koning mag wel een kantoor bouwen aan de Bouvigne in Eindhoven, maar dat mag niet hoger zijn dan 5 bouwlagen en 19 meter.
Raad Eindhoven legt Stam en de Koning beperkingen op
EINDHOVEN - Stam en de Koning mag wel een kantoor bouwen aan de Bouvigne in Eindhoven, maar dat mag niet hoger zijn dan 5 bouwlagen en 19 meter.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/raad-eindhoven-legt-stam-en-de-koning-beperkingen-op-1.5266042
2015-09-22T19:40:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5202849.1441134409!image/image-5202849.JPG
Eindhoven,Bestemmingsplan,B&W,Bedrijfsgebouw,Gemeenteraad,Bouwplan,Kantoor,Stam en De Koning,Bouvigne,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Raad Eindhoven legt Stam en de Koning beperkingen op

Raad Eindhoven legt Stam en de Koning beperkingen op

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het bouwplan van Stam en De Koning aan de Bouvigne gezien vanaf de Ulenpas, maar dan zoals het volgens omwonenden moet zijn. Dat is veel groter dan het in onder meer het bestemmingsplan is aangegeven.
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een impressie van het kantoorgebouw dat Stam en De Koning aan de Bouvigne wil bouwen. illustratie Stam en De Koning
  EINDHOVEN - Stam en de Koning mag wel een kantoor bouwen aan de Bouvigne in Eindhoven, maar dat mag niet hoger zijn dan 5 bouwlagen en 19 meter.

  Het college van B en W moet bovendien in overleg treden met het bouw- en vastgoedbedrijf over deze nieuwe regels. Dat is de kern van een amendement dat de unanieme gemeenteraad van Eindhoven dinsdagavond aannam. De wijziging van het bestemmingsplan was al voorgekookt in de commissie Ruimte van vorige week. De tekst voldeed daarom aan alle eisen die nodig zijn voor de aanpassing van een bestemmingsplan.

  Raad van State

  Stam en de Koning probeerde nog met een pittige brief het tij te doen keren, maar dat mislukte. Het bedrijf dat nu op de Dillenburgstraat zit, wees nog eens op alle afspraken die er gemaakt zijn. Ook wees SDK op de uitspraak van de Raad van State die Eindhoven - na een eerdere weigering het bestemmingsplan vast te stellen - gebood het huiswerk opnieuw te doen.

  Buurt

  De gemeenteraad voelde zich verplicht de bouw toe te staan, vanwege de afspraken, maar wilde ook iets doen voor de buurt. Die vond het gebouw te massaal, te hoog en vreesde parkeer- en verkeersoverlast.

  Of Stam en De Koning zich neerlegt bij de beperkingen is nog niet duidelijk. Een vertegenwoordiger in de raad zei dinsdagavond 'het telefoontje van het college' af te willen wachten. Hij verwees daarmee naar de opdracht in het amendement om in overleg te treden.