article
1.5523027
EINDHOVEN – De aanleg van de Brainport Industries Campus bij de afslag Eindhoven Airport op de N2 is een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Eindhoven stemt er, onder voorwaarden, mee in.
Raad Eindhoven lijkt positief over BIC
EINDHOVEN – De aanleg van de Brainport Industries Campus bij de afslag Eindhoven Airport op de N2 is een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Eindhoven stemt er, onder voorwaarden, mee in.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/raad-eindhoven-lijkt-positief-over-bic-1.5523027
2015-12-08T19:37:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4936623.1432145676!image/image-4936623.JPG
Eindhoven,Veldhoven,Best,Bestemmingsplan,Ruimtelijke Ordening,Bedrijfsgebouw,B&W,Gemeenteraad,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Raad Eindhoven lijkt positief over BIC

Raad Eindhoven lijkt positief over BIC

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN – De aanleg van de Brainport Industries Campus bij de afslag Eindhoven Airport op de N2 is een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Eindhoven stemt er, onder voorwaarden, mee in.

  Dat bleek dinsdagavond in de commissie Ruimte en Vastgoed van de raad. De coalitie aangevuld met de VVD en Christenunie staat positief tegenover de eerste fase van zo'n 15 hectare BIC, de fabriek van de toekomst met samenwerkende high tech-maakbedrijven.

  Wel waren er raadsbreed zorgen over de leegstand op andere bedrijventerreinen, over de bereikbaarheid van het BIC, het vliegveld en de wijk Meerhoven, en over de natuur die sneuvelt bij de aanleg.

  Leegstand

  Maar wethouder Staf Depla benadrukte dat het BIC schrappen geen oplossing is voor de leegstand die al langer bestaat. Sterker nog, volgens hem trekt het BIC nieuwe bedrijven aan, ook op andere terreinen. Bovendien beloofde hij dat de regio het komende halfjaar plannen voor bedrijventerreinen gaat schrappen. Eindhoven doet een duit in het zakje door bedrijventerrein De Kade binnen de rondweg (Campina en verder) in te zetten voor een 'verkleuring': hier zouden wonen en andere functies een plaats kunnen krijgen. Binnenkort komt het college daarvoor met een voorstel.

  Doorontwikkeling

  De meeste voorstanders van het BIC tussen A2/N2, Anthony Fokkerweg en Beatrixkanaal willen wachten met hun definitieve oordeel op de brief over de Kade. De meeste tegenstanders (de overige oppositiepartijen) gaven dinsdag nog geen definitief standpunt. Zij twijfelen nog of vestiging van de BIC op De Run in Veldhoven geen beter idee is, zoals de samenwerkende ondernemersverenigingen uit Eindhoven, Veldhoven en Best voorstellen. Voorstanders wijzen er juist op dat daar niet genoeg plek is voor de tweede en derde fase in de toekomst. Tegenstanders betwijfelen of die doorontwikkeling naar 65 hectare overdekte samenwerkende bedrijven er überhaupt wel gaat komen.