article
1.6223030
EINDHOVEN - Bij de Genneper Hoeve vindt op dinsdag 2 augustus een Braziliaans concert plaats van het Ricciotti Ensemble.
Ricciotti Ensemble geeft Braziliaans concert in Eindhoven
EINDHOVEN - Bij de Genneper Hoeve vindt op dinsdag 2 augustus een Braziliaans concert plaats van het Ricciotti Ensemble.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/ricciotti-ensemble-geeft-braziliaans-concert-in-eindhoven-1.6223030
2016-07-27T09:02:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6223345.1469610043!image/image-6223345.jpg
Eindhoven,Muziek,Marco Wouters,Bericht
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Ricciotti Ensemble geeft Braziliaans concert in Eindhoven

Ricciotti Ensemble geeft Braziliaans concert in Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Optreden op het Rode Plein in Moskou.
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Bij de Genneper Hoeve vindt op dinsdag 2 augustus een Braziliaans concert plaats van het Ricciotti Ensemble.

  Onder het motto Abraço Brasil schotelt het 42-koppige orkest het publiek een opzwepend symfonisch programma voor. Hierbij is aandacht voor bossanova, morna-, choro-, reggae-, sertanejo- en sambamuziek. De Kaapverdisch-Nederlandse zangeres Melissa Fortes en twee Braziliaanse gastmusici vergezellen het muziekgezelschap. Bezoekers horen bekend en onbekend Braziliaans repertoire van alle tijden en stijlen. Bijvoorbeeld een mierzoete sertanejo, jazzmuziek van legendes als Pixinguinha en Hermeto Pascoal en een bossanova van geestelijk vader Tom Jobim. Werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos en muziek van de in Nederland onbekende klassieke componisten Alberto Nepomuceno en José Nunez Garcia kunnen ook worden verwacht.

  Het optreden bij de Genneper Hoeve op Tongelreeppad 1 duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis te bezoeken. Op de website van Ricciotti is veel achtergrondinfo te lezen.