article
1.6429325
EINDHOVEN – Summa College heeft weer een deel van de huisvestingspuzzel gelegd.
Scholen Summa College in kantoor aan rondweg Eindhoven
EINDHOVEN – Summa College heeft weer een deel van de huisvestingspuzzel gelegd.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/scholen-summa-college-in-kantoor-aan-rondweg-eindhoven-1.6429325
2016-09-23T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4849879.1428659413!image/image-4849879.jpg
Eindhoven,Bedrijfsgebouw,Middelbaar onderwijs,MBO,School,Summa College,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Scholen Summa College in kantoor aan rondweg Eindhoven

Scholen Summa College in kantoor aan rondweg Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Summa College in Eindhoven.
   Fotograaf
  EINDHOVEN – Summa College heeft weer een deel van de huisvestingspuzzel gelegd.

  Het kantoorpand op de rotonde Beukenlaan/ Botenlaan wordt gehuurd. Summa huisvest er een deel van het Stercollege en School23 in. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt op vragen van deze krant. De vergunning voor de ombouw van het gebouw van voorheen EPZ en later Centric, is door de gemeente nog niet verleend. De verwachting is dat dat geen probleem oplevert. De scholen kunnen er in augustus 2017 in. Daarvoor wordt het pand – officiële adres De Blécourtstraat – omgebouwd tot school door aannemer Huijbregts Relou uit Son en Breugel.

  Het Summa College is bezig met herhuisvesting van diverse scholen. Zo wordt er vernieuwd aan de Sterrenlaan en op het TU/e-terrein. School23 komt uit een pand aan de Van Vorststraat in Woensel dat gesloopt wordt voor woningbouw. De onderdelen Educatie en Inburgering van het Stercollege komen uit het pand aan de Frankrijkstraat dat omgebouwd wordt tot appartementen, onder meer voor asielzoekers.

  Het nieuwe pand met een oppervlakte van 4000 vierkante meter en 125 eigen parkeerplaatsen, wordt voor langere tijd gehuurd van Property Match, een dochter van VB Groep.

  In 1992 trok energiemaatschappij EPZ in de nieuwbouw, een ontwerp van De Bever Architecten. In 2001 werd het bedrijf opgesplitst en was het hoofdkantoor overbodig geworden. In 2003 betrok Centric het pand. De salarisverwerker voor bedrijven en overheden vertrok enkele jaren geleden.