article
1.6669477
EINDHOVEN - De naam The Fat Angel is bewust gekozen. Het nieuwe restaurant onder hotel Little Grand aan Vestdijk 17a (waar ooit Hotel Corso de gasten ontving) wil een tikje rebels zijn.
The Fat Angel Eindhoven: rebels restaurant in het hogere segment
EINDHOVEN - De naam The Fat Angel is bewust gekozen. Het nieuwe restaurant onder hotel Little Grand aan Vestdijk 17a (waar ooit Hotel Corso de gasten ontving) wil een tikje rebels zijn.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/the-fat-angel-eindhoven-rebels-restaurant-in-het-hogere-segment-1.6669477
2016-11-22T16:38:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6669481.1479829223!image/image-6669481.jpg
Eindhoven,Restaurant-Culinair
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / The Fat Angel Eindhoven: rebels restaurant in het hogere segment

The Fat Angel Eindhoven: rebels restaurant in het hogere segment

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Gastvrouw Kim Ferrãro, chef-kok Niels Ossevoort, gastvrouw Mijke Verhoeven en Pedro Ferrãro willen in The Fat Angel aan de Vestdijk in Eindhoven de gasten echt verrassen.
      Fotograaf
    EINDHOVEN - De naam The Fat Angel is bewust gekozen. Het nieuwe restaurant onder hotel Little Grand aan Vestdijk 17a (waar ooit Hotel Corso de gasten ontving) wil een tikje rebels zijn.
    Hier gaan we onze gasten verrassen

    Pedro en Kim Ferrãro wilden iets anders naast hun restaurant Vida Pura, dat ze ruim vijf jaar geleden begonnen aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. "Wat we hier doen, dat zou daar misschien niet begrepen worden", denkt Kim. "Daar houden we het bij de mediterrane keuken. Hier gaan we onze gasten verrassen." Waarmee dan? Kim roept chef-kok Niels Ossevoort erbij. Hij vertelt over een zoet dessert met blauwe kaas, pistache en kweepeer, over een hoofdgerecht van gamba met pompoen, rode peper en merengue. Vooruit dan, nóg een nagerecht: rode biet, chocolade en hazelnootmayonaise.

    Praatje maken
    Zijn inspiratie deed hij op bij Kasteel Diependael in België en bij De Fuik in het Gelderse Aalst. Ossevoort is een kok die behalve voor zijn fornuis ook oog heeft voor zijn gasten. Als het éven kan, komt hij in de loop van de avond een praatje maken. Eerder zijn de gasten ontvangen door gastvrouw Mijke Verhoeven, zus van Kim.

    Sluitingstijd?
    "Pedro was toe aan iets nieuws", vertelt Kim. "Maar wel weer in het hoge segment, net als in Valkenswaard." Dat hoge segment is meer dan een bijzondere kaart, vinden de twee. Het gaat om echte gastvrijheid. Zolang de deur open is, kan het vuur weer ontstoken worden. Pedro gruwelt van het woord sluitingstijd. En als de klant zijn tournedos een halfuur in de pan wil? Geen probleem. Maar de inrichting van The Fat Angel is wél helemaal zelf bepaald. Ronde banken rondom de tafels, een plafond met dunne houten verticale balken en de kleuren paars, blauw en groen. Er kwam geen binnenhuisarchitect aan te pas, het zijn allemaal ideeën van Mijke en Pedro. Kim doet de publiciteit achter de schermen.

    De locatie was voor het horecastel een buitenkansje: "Pedro hoorde dat Little Grand nog invulling zocht voor de begane grond van het hotel. Het past wonderwel bij elkaar; de een heeft zeven suites, de ander twaalf tafels. Tja, dat rebelse..."