article
1.5382638
EINDHOVEN - De TU/e in Eindhoven wil de studentenbunker aan de Kennedylaan verkopen. Ontwikkelaars hebben tot 1 november de tijd om met plannen te komen.
Toekomst studentenbunker in Eindhoven wankel
EINDHOVEN - De TU/e in Eindhoven wil de studentenbunker aan de Kennedylaan verkopen. Ontwikkelaars hebben tot 1 november de tijd om met plannen te komen.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/toekomst-studentenbunker-in-eindhoven-wankel-1.5382638
2015-10-29T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.2062592.1350496359!image/image-2062592.jpg
Eindhoven,Bouw en wonen,Bunker,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Toekomst studentenbunker in Eindhoven wankel

Toekomst studentenbunker in Eindhoven wankel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Bunker aan de J.F. Kennedylaan in Eindhoven wordt mogelijk gemeentelijk monument. Archieffoto Kees Martens
  EINDHOVEN - De TU/e in Eindhoven wil de studentenbunker aan de Kennedylaan verkopen. Ontwikkelaars hebben tot 1 november de tijd om met plannen te komen.

   Erfgoedbewaker Henri van Abbestichting vreest voor de toekomst van het gebouw omdat het -ondanks een aanvraag in 2010- nog steeds niet op de gemeentelijke monumentenlijst staat.

  Volgens de Van Abbestichting wordt de Bunker in minstens één van de voorstellen gesloopt om plaats te maken voor een woontoren met 'Admirant-afmetingen'. In ieder geval blijft de Bunker in twee van de plannen staan. Dat bevestigen plan-indieners Ad van Berlo (van het gelijknamige ontwerpbureau) en Toon de Koning (van Interesting Vastgoed).

  Monumentenlijst

  De Van Abbestichting pleit er al jarenlang voor dat het gebouw op de monumentenlijst geplaatst wordt. Volgens voorzitter Peter van den Baar is het 'een Maaskant-gebouw zoals er geen ander is'. De Bunker wordt gerekend tot de wederopbouwarchitectuur. Het gebouw werd in 1970 in gebruik genomen. Architect Huig Maaskant is ook bekend van de Scheveningse Pier en de Euromast in Rotterdam.

  Van den Baar zegt dat de Van Abbestichting 'er met gestrekt been in zal gaan' om te bewerkstelligen dat de Bunker de beschermende monumentenstatus krijgt. Als de TU/e kiest voor een sloopplan zal de stichting om te beginnen bezwaar maken tegen de sloopvergunning en daarna desnoods naar de bestuursrechter en de Raad van State stappen.

  Bij de TU/e was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar.