article
1.6293813
EINDHOVEN - Vorig jaar spoelden de nieuwe studenten van de Fontys Hogescholen bijna weg tijdens het feest waarmee de introweek werd afgesloten, zo hard regende het toen. Dat was in de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Lekker aan het water, maar vooral in de modder.
Water genoeg op Strijp-S, gelukkig (video)
EINDHOVEN - Vorig jaar spoelden de nieuwe studenten van de Fontys Hogescholen bijna weg tijdens het feest waarmee de introweek werd afgesloten, zo hard regende het toen. Dat was in de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Lekker aan het water, maar vooral in de modder.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/water-genoeg-op-strijp-s-gelukkig-video-1.6293813
2016-08-25T15:38:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6294021.1472143744!image/image-6294021.JPG
Eindhoven,HBO,Fontys,edtv,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Water genoeg op Strijp-S, gelukkig (video)

Water genoeg op Strijp-S, gelukkig (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Vorig jaar spoelden de nieuwe studenten van de Fontys Hogescholen bijna weg tijdens het feest waarmee de introweek werd afgesloten, zo hard regende het toen. Dat was in de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Lekker aan het water, maar vooral in de modder.

  Aan water ook dit jaar geen gebrek, op het Ketelhuisplein van Strijp-S in Eindhoven. Maar dan verpakt in plastic flessen of afkomstig uit de vele honderden waterpistolen die de duizenden bezoekers aan het eindfeest zelf hebben meegebracht. Want dat het warm is op het Ketelhuisplein - deels gras, deels betonnen platen -, dat staat buiten kijf. Sterker nog: het is bloed- en bloedheet tijdens wat naar het zich laat aanzien de warmste dag van het jaar. En het is maar goed dat de voormalige Philips-gebouwen die samen de Hoge Rug vormen er staan. Die zorgen voor een schaduw op althans een deel van het feestterrein.

  "Het had inderdaad beter andersom kunnen zijn", zegt Juliëtte. "Vorig jaar op Strijp, en dit keer op de Beekse Bergen. Maar ja, dat kun je natuurlijk van tevoren ook niet weten." Juliëtte is vierdejaars studente en heeft als 'moeder' een clubje eerstejaars op sleeptouw tijdens de introductieweek aan het begin van het nieuwe schooljaar. "Of ze het goed doen? Prima, ze kunnen flink feest vieren. Maar ze zitten er nu wel een beetje doorheen", zegt ze breed lachend.

  Dat is ook niet zo heel raar, blijkt uit de woorden van Nadie, die een paar meter verderop met een levensgroot waterpistool medestudenten nat staat te spuiten. "Wat we gedaan hebben de afgelopen dagen? Een biercantus, stappen op het Stratumseind, een kroegentocht. Allemaal leuke dingen die helemaal niets te maken hebben met school. Maar die wel goed zijn om nieuwe mensen te leren kennen."

  De 21-jarige studente uit Mill – ze komt van het mbo - moet moeite doen om boven de muziek uit te komen. Niet alleen omdat ze na een paar dagen feesten behoorlijk schor is, maar ook omdat de muziek in de levensgrote feesttent achter haar snoeihard staat.

  Net zoals de warmte lijkt dat meeste feestvierders niet te deren. Ze deinen vrolijk verder op de klanken van een liedje van Guus Meeuwis – Het dondert en het bliksemt - en, honderd meter verderop bij het hoofdpodium, de beats van Boeke van Aptijt.

  Brandweerman Michael staat het allemaal goedkeurend aan te zien. "Ze gedragen zich allemaal prima. Mooi toch!"