article
1.5580681
EINDHOVEN - Eindhovense ambtenaren krijgen in de toekomst flex-werkplekken in de stad. Bijvoorbeeld in lege winkels, scholen of wijkcentra.
Werkplekken ambtenaren in lege winkels en scholen in Eindhoven
EINDHOVEN - Eindhovense ambtenaren krijgen in de toekomst flex-werkplekken in de stad. Bijvoorbeeld in lege winkels, scholen of wijkcentra.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/werkplekken-ambtenaren-in-lege-winkels-en-scholen-in-eindhoven-1.5580681
2015-12-30T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4849902.1428660099!image/image-4849902.jpg
Eindhoven,Politiek Lokaal,huisvesting ambtenaren,hermes
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Werkplekken ambtenaren in lege winkels en scholen in Eindhoven

Werkplekken ambtenaren in lege winkels en scholen in Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EINDHOVEN - Eindhovense ambtenaren krijgen in de toekomst flex-werkplekken in de stad. Bijvoorbeeld in lege winkels, scholen of wijkcentra.

  In het stadhuis (met de nu nog leegstaande toren er naast) blijft zeker plek voor ambtenarenkantoren. Maar van alle andere gemeentelijke kantoren is dat nog onzeker.

  Verkenning
  Dit is allemaal te lezen in een verkenning van de toekomstige behoefte aan ambtelijke kantoorplekken in Eindhoven. Het stuk moet nog door de politiek besproken worden.

  Thuiswerken
  Omdat het Eindhovense ambtenarenapparaat (nu bijna 2000 mensen) wordt ingekrompen en omdat werkplekken steeds meer flexibel worden ingezet én thuiswerken steeds meer plaatsvindt, is steeds minder kantoorruimte nodig. Nu beschikt de gemeente nog over 41.000 vierkante meter kantooropppervlakte (daarvan is 32.000 in gebruik). In 2020 is er tussen de 9000 en 16000 vierkante meter minder nodig. Tien jaar later is zelfs de helft van het huidige aantal kantoormeters waarschijnlijk genoeg.

  Afgestoten
  Dit betekent dat in ieder geval één van de grote ambtenarenkantoren afgestoten kan worden: het Stadskantoor (waar nu onder meer paspoorten en rijbewijzen afgehaald kunnen worden), het NRE-gebouw aan de Nachtegaallaan of het gebouw Mercado aan de Smalle Haven (sociale dienst en UWV). Het Stadskantoor is niet van de gemeente zelf. Dat wordt gehuurd. Maar het huurcontract loopt af in 2020. De andere twee gebouwen zijn van de gemeente.