article
1.6633394
EINDHOVEN - De één spreekt van behoud van maatschappelijk erfgoed, een ander van behoud van een voorbeeld van de functionalistische bouwstijl, maar omwonenden zien de gevels van het voormalige Sportfondsenbad het liefst vandaag nog gesloopt.
Wonen achter zwembadgevel in Eindhoven
EINDHOVEN - De één spreekt van behoud van maatschappelijk erfgoed, een ander van behoud van een voorbeeld van de functionalistische bouwstijl, maar omwonenden zien de gevels van het voormalige Sportfondsenbad het liefst vandaag nog gesloopt.
http://www.ed.nl/regio/eindhoven/wonen-achter-zwembadgevel-in-eindhoven-1.6633394
2016-11-11T07:28:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6633400.1478848650!image/image-6633400.JPG
Eindhoven,Nieuwbouw
Eindhoven
Home / Regio / Eindhoven / Wonen achter zwembadgevel in Eindhoven

Wonen achter zwembadgevel in Eindhoven

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    EINDHOVEN - De één spreekt van behoud van maatschappelijk erfgoed, een ander van behoud van een voorbeeld van de functionalistische bouwstijl, maar omwonenden zien de gevels van het voormalige Sportfondsenbad het liefst vandaag nog gesloopt.

    Dat zal niet gebeuren, want architect Sandra Wigmans van Satijn Plus architecten is er in geslaagd een complex te ontwerpen mét behoud van de gevels aan de Stratumsedijk en aan de Jan Smitzlaan, voor 34 appartementen en twee stadswoningen. Het wordt een gebouw in U-vorm met vijf bouwlagen en een verzonken parkeergarage voor 34 auto’s, die bereikbaar is vanaf de P.Czn. Hooftlaan.

    Opdrachtgever CRA Vastgoed had aanvankelijk moeite met de voorwaarde van de raadscommissie Ruimtelijke Kwaliteit dat bij het bouwplan de twee beeldbepalende gevels behouden moesten worden, vertelde directeur Frank van Groezen donderdagavond tijdens de inloopbijeenkomst voor belangstellenden. “Maar we zijn met elkaar in gesprek gegaan en uiteindelijk zijn wij enthousiast geworden.”

    Aan de P.Czn. Hooftlaan komen appartementen van 200 vierkante meter met vier slaapkamers, aan de Stratumsedijk appartementen van 90 tot 100 vierkante meters met twee slaapkamers. Daartussen aan de Jan Smitzlaan zijn twee stadswoningen gepland, met een tuintje aan de achterzijde. Die komen er omdat er met behoud van de gevels en de komst van twee liftpartijen en trappenhuizen veel vierkante meters aan openbare gangen nodig zouden zijn om daar ook appartementen te bouwen. “Op de plaats van het grote bad komt gemeenschappelijk groen en ook water, voor de herkenbaarheid”, belooft Wigmans.

    Meer info via hoogstratum.nl