article
1.6330638
GELDROP - Heidens onheil in overvloed donderdagavond bij Kasteel Geldrop. Het was een zware avond voor Bisschop Ophovius, hoofdfiguur van de theatervoorstelling Vensters 2016.
Heidens onheil vanuit ramen Kasteel Geldrop
GELDROP - Heidens onheil in overvloed donderdagavond bij Kasteel Geldrop. Het was een zware avond voor Bisschop Ophovius, hoofdfiguur van de theatervoorstelling Vensters 2016.
http://www.ed.nl/regio/geldrop-e-o/geldrop-mierlo/heidens-onheil-vanuit-ramen-kasteel-geldrop-1.6330638
2016-09-01T21:38:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6330656.1472765761!image/image-6330656.jpg
Geldrop-Mierlo,Theater,Cultuur,Kasteel Geldrop
Geldrop-Mierlo
Home / Regio / Geldrop e.o. / Geldrop-Mierlo / Heidens onheil vanuit ramen Kasteel Geldrop

Heidens onheil vanuit ramen Kasteel Geldrop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Acteurs achter de ramen bij de theatervoorstelling
   Fotograaf
  GELDROP - Heidens onheil in overvloed donderdagavond bij Kasteel Geldrop. Het was een zware avond voor Bisschop Ophovius, hoofdfiguur van de theatervoorstelling Vensters 2016.

  Een jongedame die hoogzwanger in het huwelijk wil treden, als katholiek meisje nog wel met een protestantse jongen. Rubens die vooral veel weelderige vrouwelijke vormen wil zien en oud kasteelbewoners die verhalen vol ontucht opbiechten.

  Op het grasveld voor kasteel Geldrop namen mensen plaats op hun van thuis meegebrachte stoelen en krukken. Een enkeling nam een kleed mee, anderen bleven staan. Iedereen staart richting kasteel, dat is deze donderdagavond het podium. Vanuit een tiental ramen is de theatervoorstelling te zien. Iedere acteur en actrice staat voor een open raam. Het koor stond buiten, Bisschop Ophovius liep over het gras en liet zich later in een bootje door de gracht varen.

  De door Rob van Otterdijk geschreven productie Vensters 2016 verhaalt over de geschiedenis van Kasteel Geldrop. Het huidige kasteel bestaat vierhonderd jaar, de theatervoorstelling vanuit de ramen van het monument is een van de speciale jubileumevenementen. Van Otterdijk heeft zich laten inspireren door de geschiedenis, maar laat het verhaal net zo makkelijk overschakelen naar het heden en zelfs de toekomst. 

  Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.