article
1.6134737
NUENEN – De deal van Nuenen met corporatie Helpt Elkander is niet rijp voor behandeling in de raad. Een nipte meerderheid vindt dat er te veel onduidelijkheden zijn en Nuenen te veel betaalt.
Deal Helpt Elkander Nuenen niet naar raad
NUENEN – De deal van Nuenen met corporatie Helpt Elkander is niet rijp voor behandeling in de raad. Een nipte meerderheid vindt dat er te veel onduidelijkheden zijn en Nuenen te veel betaalt.
http://www.ed.nl/regio/geldrop-e-o/nuenen/deal-helpt-elkander-nuenen-niet-naar-raad-1.6134737
2016-06-23T22:20:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4272749.1395148638!image/image-4272749.jpg
Nuenen,Gemeenteraad,Woningbouwvereniging,Bouwplan,hermes
Nuenen
Home / Regio / Geldrop e.o. / Nuenen / Deal Helpt Elkander Nuenen niet naar raad

Deal Helpt Elkander Nuenen niet naar raad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NUENEN – De deal van Nuenen met corporatie Helpt Elkander is niet rijp voor behandeling in de raad. Een nipte meerderheid vindt dat er te veel onduidelijkheden zijn en Nuenen te veel betaalt.

  Wethouder Pernot legt zich daar niet zomaar bij neer. Het was slikken of stikken, maar een nipte meerderheid in de raad van Nuenen oordeelde donderdagavond laat dat het stuk nog niet rijp is voor behandeling in de gemeenteraad van 7 juli. En dat is nu juist wel een harde deadline want die dag zou ook het bestuur van de corporatie tekenen.

  Pernot kreeg geen steun van de coalitiepartijen CDA en Nuenens Belang waardoor het commissieadvies negatief is. De wethouder had al toegezegd enkele zaken te willen verduidelijken. Dan gaat het vooral over de risico's die Nuenen loopt met de eigendommen die het koopt van Helpt Elkander, zoals sporthal De Hongerman (om niet), de Dorpswerkplaats en de scholen.

  De oppositiepartijen VVD, PvdA, Combinatie en Lijst Pijs oordeelden dat de gemeente de deal grotendeels alleen financiert. Zij menen dat Nuenen met de 5,5 miljoen euro aan afwaardering van gronden en de 2,1 miljoen benodigde investering in de Sinti-kampjes te veel kosten.

  Pernot betoogde nog dat ook Helpt Elkander zijn bijdrage ruimschoots levert, maar dat dat slechts deels zichtbaar is in het voorstel. Daarin is alleen een bijdrage van 1,4 miljoen euro opgenomen voor het opknappen van de kampjes.

  Ook het voorstel om de jaarrekening van de gemeente op 7 juli te behandelen sneuvelde. Een complet accountantsverklaring ontbreekt omdat niet alle cijfers uit het sociaal domein erin staan door een verlate levering door de Sociale Verzekeringsbank. Een nipte meerderheid vond Pernot daarvoor uitstel moet aanvragen bij de provincie.

   

   

  Dit is heftig, maar hier is het laatste woord nog niet over gezegd.

  Wethouder Joep Pernot Nuenen