article
1.6387120
NUENEN - "Het mag dan egoïstisch klinken, maar wij hebben hier in Nuenen het meeste last van het toenemende verkeer in de regio. En intussen zijn we constant overgeleverd aan wat Eindhoven doet."
Raad Nuenen wil randweg, maar hoe?
NUENEN - "Het mag dan egoïstisch klinken, maar wij hebben hier in Nuenen het meeste last van het toenemende verkeer in de regio. En intussen zijn we constant overgeleverd aan wat Eindhoven doet."
http://www.ed.nl/regio/geldrop-e-o/nuenen/raad-nuenen-wil-randweg-maar-hoe-1.6387120
2016-09-13T21:33:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4523625.1414594297!image/image-4523625.JPG
Nuenen,Verkeer,Gemeenteraad,Ruit,hermes
Nuenen
Home / Regio / Geldrop e.o. / Nuenen / Raad Nuenen wil randweg, maar hoe?

Raad Nuenen wil randweg, maar hoe?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De A270 bij Nuenen.
   Fotograaf
  NUENEN - "Het mag dan egoïstisch klinken, maar wij hebben hier in Nuenen het meeste last van het toenemende verkeer in de regio. En intussen zijn we constant overgeleverd aan wat Eindhoven doet."

  Zo vatte Monique Donkers (Combinatie) dinsdagavond een breder levend gevoel in de Nuenense politiek samen. Veel partijen vinden dat het regionale bereikbaarheidsakkoord te weinig oog heeft voor de Nuenense verkeerssituatie, zo bleek bij een commissievergadering.

  Ruit
  Dat bereikbaarheidsakkoord is het directe vervolg op de afgeschoten plannen voor de Ruit om Eindhoven. Nu die weg er niet komt, blijft er wel 55 miljoen euro aan provinciegeld beschikbaar voor het oplossen van de voornaamste knelpunten. De bedoeling is dat de gemeenten samen voor nog eens eenzelfde bedrag zorgen, waardoor 110 miljoen euro in de verkeerspot zit.

  Dat is echter hoe dan ook veel te weinig om het wensenlijstje van de regio weg te werken. Dat bedraagt immers projecten voor een totaalbedrag van meer dan 300 miljoen. De door Nuenen gewenste oostelijke randweg, grofweg tussen Gerwen en de A270, heeft daarom geen prioriteit gekregen.

  Sessies organiseren
  Wethouder Martien Jansen (W70) hoopt er via een verdere uitwerking van het plan alsnog de handen in de regio voor op elkaar te krijgen. Hij wil in overleg met raad en betrokken inwoners een aantal sessies organiseren om de Nuenense knelpunten nog eens onder de loep te nemen. Maar dat gebeurt pas na het raadsbesluit over het bereikbaarheidsakkoord. "Ik denk dat we dan achter het net vissen", zei Cees Meijvis (CDA) daarom. "We moeten nú laten weten wat we willen", vulde Gaby Scholder (VVD) aan.