article
1.6325907
GEMERT - Het Commanderij College gaat intern verbouwen. Omdat het aantal leerlingen op de locatie Sleutelbosch (havo-vwo) toeneemt, ontstaat er ruimtegebrek. Er wordt niks bijgebouwd, maar de school gaat inbreiden, dat wil zeggen anders indelen en op die manier meer ruimte creëren.
Commanderij College Gemert krijgt geld voor interne verbouwing
GEMERT - Het Commanderij College gaat intern verbouwen. Omdat het aantal leerlingen op de locatie Sleutelbosch (havo-vwo) toeneemt, ontstaat er ruimtegebrek. Er wordt niks bijgebouwd, maar de school gaat inbreiden, dat wil zeggen anders indelen en op die manier meer ruimte creëren.
http://www.ed.nl/regio/gemert-e-o/gemert-bakel/commanderij-college-gemert-krijgt-geld-voor-interne-verbouwing-1.6325907
2016-09-01T07:01:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6192574.1468493591!image/image-6192574.png
Gemert-Bakel,School,Uitbreiding,hermes
Gemert-Bakel
Home / Regio / Gemert e.o. / Gemert-Bakel / Commanderij College Gemert krijgt geld voor interne verbouwing

Commanderij College Gemert krijgt geld voor interne verbouwing

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het Commanderij College Havo/VWO in Gemert in 2015
      Fotograaf
    GEMERT - Het Commanderij College gaat intern verbouwen. Omdat het aantal leerlingen op de locatie Sleutelbosch (havo-vwo) toeneemt, ontstaat er ruimtegebrek. Er wordt niks bijgebouwd, maar de school gaat inbreiden, dat wil zeggen anders indelen en op die manier meer ruimte creëren.

    Het college van B en W wil er 60.000 euro voor beschikbaar stellen, als de raad althans akkoord gaat. De totale kosten worden geraamd op 212.000 euro.

    Volgens wethouder Jan Bevers is het ruimtetekort een gevolg van het feit dat leerlingen in Gemert-Bakel langer op school zitten. "Steeds vaker kiezen ze voor een hogere opleiding, havo of vwo, en zitten ze dus vijf of zes jaar op school, in plaats van vier."

    Bevers zegt er trots op te zijn dat het aantal hoger opgeleiden in Gemert-Bakel stijgt en wil daar graag een steentje aan bijdragen. "We zitten net op of iets boven het landelijke gemiddelde, in het verleden zaten we eronder."

    Het gebouw aan de Sleutelbosch heeft voldoende vierkante meters, maar wordt efficiënter ingedeeld. Er moeten bijvoorbeeld ruimtes komen waar leerlingen in kleinere groepjes bij elkaar kunnen zitten. Om plaats te maken verhuist de directie naar een andere locatie.