article
1.6087464
GEMERT-BAKEL - De Beekse Brug in Beek en Donk krijgt geen ondertunneling. Dat is een te kostbare oplossing voor het veelbesproken verkeersknelpunt.
Geen tunnel onder Beekse Brug Beek en Donk
GEMERT-BAKEL - De Beekse Brug in Beek en Donk krijgt geen ondertunneling. Dat is een te kostbare oplossing voor het veelbesproken verkeersknelpunt.
http://www.ed.nl/regio/gemert-e-o/gemert-bakel/geen-tunnel-onder-beekse-brug-beek-en-donk-1.6087464
2016-06-08T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4858383.1435229396!image/image-4858383.JPG
Nuenen,Gemert-Bakel,Helmond,Eindhoven,Laarbeek,Wethouder,Openbaar vervoer,File,Mobiliteit,Auto,hermes
Gemert-Bakel
Home / Regio / Gemert e.o. / Gemert-Bakel / Geen tunnel onder Beekse Brug Beek en Donk

Geen tunnel onder Beekse Brug Beek en Donk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een openstaande Beekse Brug in Beek en Donk, een bekend knelpunt in het regionale wegennet.
   Fotograaf
  GEMERT-BAKEL - De Beekse Brug in Beek en Donk krijgt geen ondertunneling. Dat is een te kostbare oplossing voor het veelbesproken verkeersknelpunt.

  Dat zegt Roël Hoppezak, voorzitter van de regionale werkgroep die een alternatief bedenkt voor de gesneuvelde Ruit om Eindhoven. "Een tunnel is ooit becijferd op zeventig miljoen. Dat zal hem dus niet gaan worden."

  Fly over
  Het ligt eerder voor de hand om een fly over aan te leggen die verkeer uit Helmond van de Kanaaldijk rechtstreeks naar de Broekdalerbaan (N279) leidt, aldus Hoppezak. "Die optie moet onderzocht worden. Te denken valt ook aan het slimmer inrichten van de brug. Waarom staat er een stoplicht áchter de brug? Waarom geven we niet meer voorrang aan verkeer op de N615?"

  Akkoord
  Over deze en tientallen andere knelpunten hoopt Hoppezak – tevens wethouder in Gemert-Bakel – op 23 juni een voorlopig akkoord te bereiken met alle regiogemeenten. Op 1 juli moet een handtekening volgen van de provincie. In het akkoord staat waar de honderden miljoenen aan overgebleven Ruitgelden besteed kunnen worden, zodat verkeer in Zuidoost-Brabant soepel doorstroomt.

  Lees woensdag alles in het ED of de digitale krant.