article
1.6392512
GEMERT - Een toekomstbestendig Bakel. Daar hebben de Bakelnaren afgelopen jaar over nagedacht en dat heeft geresulteerd in een mooie dorpsvisie.
Heel Bakel aan de slag voor eigen toekomst
GEMERT - Een toekomstbestendig Bakel. Daar hebben de Bakelnaren afgelopen jaar over nagedacht en dat heeft geresulteerd in een mooie dorpsvisie.
http://www.ed.nl/regio/gemert-e-o/gemert-bakel/heel-bakel-aan-de-slag-voor-eigen-toekomst-1.6392512
2016-09-14T21:35:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5115246.1450878281!image/image-5115246.jpg
Gemert-Bakel,Centrumvisie,Gemeenteraad,hermes
Gemert-Bakel
Home / Regio / Gemert e.o. / Gemert-Bakel / Heel Bakel aan de slag voor eigen toekomst

Heel Bakel aan de slag voor eigen toekomst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  GEMERT - Een toekomstbestendig Bakel. Daar hebben de Bakelnaren afgelopen jaar over nagedacht en dat heeft geresulteerd in een mooie dorpsvisie.

  Woensdagavond hebben ze die gepresenteerd aan de commissie Sport en Economie.

  Eigen speerpunten
  In de visie is de voordracht over kleine kernen die professor Thissen vorig jaar ter gelegenheid van Bakel 1500 heeft gehouden, vertaald naar eigen speerpunten. Dat zijn woonkwaliteit, ontmoetingsruimte, sociaal kapitaal, solidariteit en duurzaamheid, actieve oriëntatie op de eigen identiteit en economisch perspectief.

  Al deze zaken zijn belangrijk om een middelgroot dorp (5000 inwoners heeft Bakel) leefbaar te houden vindt DSVB. En dus gaat het dorp nu aan de slag ze te realiseren. Helemaal zelf en waar nodig met behulp van de gemeente.

  Woonbehoefte
  Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat de (toekomstige) woonbehoefte is en te zorgen dat daaraan voldaan wordt. Of door een soort platform te maken voor verenigingen, zodat die elkaar beter kunnen vinden.

  Ook het opzetten van een brede vorm van dorpsondersteuning wordt genoemd, net als een energiecoöperatie, of een wandeling langs historisch betekenisvolle plaatsen. Bakel is tenslotte niet voor niets het oudste dorp van Brabant.

  Ook aan de jongeren onder 18 wordt gedacht. Wellicht in de vorm van een nog op te richten jeugd-DSVB.