article
1.6276225
AARLE-RIXTEl - Wocom heeft zich wel degelijk coulant opgesteld tegenover Joyce van Leeuwen uit Aarle-Rixtel, door haar tot twee keer toe extra tijd te gunnen om andere woonruimte te vinden.
Advocaat Wocom: Van Leeuwen nam risico met huurhuis Aarle-Rixtel
AARLE-RIXTEl - Wocom heeft zich wel degelijk coulant opgesteld tegenover Joyce van Leeuwen uit Aarle-Rixtel, door haar tot twee keer toe extra tijd te gunnen om andere woonruimte te vinden.
http://www.ed.nl/regio/gemert-e-o/laarbeek/advocaat-wocom-van-leeuwen-nam-risico-met-huurhuis-aarle-rixtel-1.6276225
2016-08-19T07:21:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6271829.1472732333!image/image-6271829.JPG
Aarle-Rixtel,Rechtbank,Huurwoning-Huur,hermes,Laarbeek
Laarbeek
Home / Regio / Gemert e.o. / Laarbeek / Advocaat Wocom: Van Leeuwen nam risico met huurhuis Aarle-Rixtel

Advocaat Wocom: Van Leeuwen nam risico met huurhuis Aarle-Rixtel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joyce van Leeuwen met haar zonen moeten hun huis uit in Aarle-Rixtel.
   Fotograaf
  AARLE-RIXTEl - Wocom heeft zich wel degelijk coulant opgesteld tegenover Joyce van Leeuwen uit Aarle-Rixtel, door haar tot twee keer toe extra tijd te gunnen om andere woonruimte te vinden.

  Dat betoogde advocaat René Boekhoff donderdag namens de corporatie tijdens een door Wocom aangespannen kort geding.

  De corporatie had geëist dat Van Leeuwen en haar twee zonen de huurwoning aan de Valkendijk in Aarle-Rixtel per 1 augustus jongstleden verlaten zouden hebben. Van Leeuwen was vorig jaar maart samen met haar kinderen in de woning getrokken, waar toen nog ook haar moeder woonde. Haar relatie was vlak daarvoor op de klippen gelopen en zij wilde bij haar moeder wonen om haar dag en nacht te verzorgen.

  Zes weken nadat Van Leeuwen en haar zonen vanuit Helmond in Aarle-Rixtel waren gaan wonen, overleed haar moeder. Van Leeuwen wilde de huurwoning overnemen, maar al snel werd duidelijk dat dat niet ging. Begin dit jaar tekende ze een contract waarin werd vastgelegd dat ze per 1 augustus zou zijn vertrokken. Ze reageerde vervolgens op ruim 130 woningen, maar zonder resultaat.

  Volgens Wocom-advocaat Boekhoff heeft het er 'schijn van dat Van Leeuwen heeft geprobeerd het woningverdeelsysteem van de corporatie te omzeilen'. "Ze heeft een risico genomen, dat nu niet langer op Wocom af te wenden is."

  "Natuurlijk staat Wocom niet te juichen om haar en haar kinderen uit huis te zetten, maar de corporatie probeert haar woonruimten zo eerlijk mogelijk te verdelen. Volgens de spelregels hebben andere woningzoekenden nu meer recht op deze woonruimte", aldus Boekhoff.