article
1.6126541
HELMOND - Het lukt maar weinigen om door te dringen tot de prestigieuze universiteit van Oxford in Engeland. Joost Botman (18) uit Aarle-Rixtel begint in oktober daar aan de opleiding 'Classics with Oriental Studies'.
Joost (18) uit Aarle-Rixtel gaat studeren aan universiteit van Oxford in Engeland
HELMOND - Het lukt maar weinigen om door te dringen tot de prestigieuze universiteit van Oxford in Engeland. Joost Botman (18) uit Aarle-Rixtel begint in oktober daar aan de opleiding 'Classics with Oriental Studies'.
http://www.ed.nl/regio/gemert-e-o/laarbeek/joost-18-uit-aarle-rixtel-gaat-studeren-aan-universiteit-van-oxford-in-engeland-1.6126541
2016-06-22T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6126543.1466514057!image/image-6126543.JPG
Laarbeek,Helmond,Voortgezet onderwijs,Universitair onderwijs,Oxford University,hermes
Laarbeek
Home / Regio / Gemert e.o. / Laarbeek / Joost (18) uit Aarle-Rixtel gaat studeren aan universiteit van Oxford in Engeland

Joost (18) uit Aarle-Rixtel gaat studeren aan universiteit van Oxford in Engeland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joost Botman uit Aarle-Rixtel bereidt zich voor op een studie aan de universiteit van Oxford. Vorige week slaagde hij voor het gymnasium aan het Carolus Borromeus College in Helmond.
   Fotograaf
  HELMOND - Het lukt maar weinigen om door te dringen tot de prestigieuze universiteit van Oxford in Engeland. Joost Botman (18) uit Aarle-Rixtel begint in oktober daar aan de opleiding 'Classics with Oriental Studies'.

  Afgelopen vrijdagmiddag zat Joost Botman (18) aan de thee in het café van boekenwinkel Blackwell's in hartje Oxford.

  Verlossende e-mail
  Bladerend in zijn net gekochte Ilias van Homerus (in het Grieks, uiteraard), deed zijn telefoon 'piep'. Daar was de verlossende e-mail: Joost was aangenomen op de universiteit van Oxford, een van 's werelds meest prestigieuze universiteiten. In oktober is hij welkom om Classics with Oriental Studies te volgen.

  "Het kwam niet meteen binnen, maar ik werd hoe langer hoe enthousiaster," vertelt hij in de keuken van zijn ouderlijk huis in Aarle-Rixtel. Een paar uur vóór de bevestigingsmail had Joost eigenhandig zijn cijferlijst – alleen maar achten en hoger, zoals geëist – overhandigd aan een baliemedewerker van The Queen's College. Aan dat onderdeel van de universiteit gaat Joost studeren. "Ik wilde zeker zijn dat het goed zou gaan. En het was leuk om naar Oxford te gaan en zo een deel van het proces af te ronden."

  Rechten in Oxford
  Noem het gerust een proces, de weg van het Carolus Borromeus College in Helmond naar The Queen's College in Oxford, Engeland. "Ik wilde rechten gaan doen in Nederland, maar ineens kwam Oxford in me op. Waarom niet, dacht ik. De reputatie spreekt aan, het is de droom van velen."

  Joost gaat 'classics' studeren. "Dat is een brede studie met geschiedenis, politicologie, filosofie en humanistiek. Alle alfavakken in het Latijn en Grieks of ernstig betrekking hebbend op Latijn en Grieks."

  Lees woensdag meer in het ED of in de digitale krant.