article
1.6523344
HELMOND - De Annawijk kwam in de zomer massaal in actie tegen de komst van een azc. De buurt voelde zich het afvoerputje van Helmond. Nu betaalt dat protest zich uit.
Annawijk wil zich niet langer afvoerputje van Helmond voelen
HELMOND - De Annawijk kwam in de zomer massaal in actie tegen de komst van een azc. De buurt voelde zich het afvoerputje van Helmond. Nu betaalt dat protest zich uit.
http://www.ed.nl/regio/helmond/annawijk-wil-zich-niet-langer-afvoerputje-van-helmond-voelen-1.6523344
2016-10-13T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6523345.1476304597!image/image-6523345.jpg
Helmond,Wonen,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Annawijk wil zich niet langer afvoerputje van Helmond voelen

Annawijk wil zich niet langer afvoerputje van Helmond voelen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Steffan Hermans en Henry Swinkels (r) maken zich sterk voor de Annawijk. foto Ton van de Meulenhof
  HELMOND - De Annawijk kwam in de zomer massaal in actie tegen de komst van een azc. De buurt voelde zich het afvoerputje van Helmond. Nu betaalt dat protest zich uit. 

  Wijkschouw
  Tijdens de 'wijkschouw' ging het deze week over welig tierend onkruid en of de bewoners daarvoor verantwoordelijk zijn of toch de woningbouw. Het ging over kapotte stoeptegels uit de jaren vijftig, over slecht verlichte binnenpleintjes en over dealende hangjeugd met een grote bek. Maar het rondje dat bewoners met wethouder Frans Stienen door de straten van de Annawijk liepen, toonde ook een eerste glimp van betere tijden. Zo zijn de brandgangen voor het eerst betegeld en de binnenpleintjes geveegd.

  Veranderingen
  Het moet een voorbode zijn voor een stroom aan veranderingen in de Helmondse buurt. De belangrijkste verbetering is het opknappen van de verouderde huurwoningen. De grootschalige renovatie stond eigenlijk voor 2022 op de rol, maar woningbouwvereniging WoCom komt in de lente al met een uitgewerkt plan. Maar de wijkschouw maakt vooral ook duidelijk dat de Helmondse buurt gedateerd is. Alsof er jaren niet naar om is gekeken.

  AZC
  Precies dat gevoel was in juni voor bewoners de reden om hard met de vuist op tafel te slaan. De druppel was de mogelijke komst van 500 vluchtelingen naar de wijk. 'We voelen ons het afvoerputje van Helmond', klonk het in koor. Vier maanden later is die grote frustratie veranderd in voorzichtig optimisme. Een azc kwam niet naar de wijk, de wethouder wel. Net als WoCom, dat in de Annawijk veel huurhuizen heeft.

  Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.