article
1.6282565
HELMOND - Arnon Grunberg is komend seizoen te gast bij het Literair Café Helmond. Ook P.F. Thomése, Joke van Leeuwen en Alexander Münninghoff komen naar zaal De Traverse.
Arnon Grunberg komt naar Helmond
HELMOND - Arnon Grunberg is komend seizoen te gast bij het Literair Café Helmond. Ook P.F. Thomése, Joke van Leeuwen en Alexander Münninghoff komen naar zaal De Traverse.
http://www.ed.nl/regio/helmond/arnon-grunberg-komt-naar-helmond-1.6282565
2016-08-22T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5478328.1448466421!image/image-5478328.JPG
Helmond,Literatuur,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Arnon Grunberg komt naar Helmond

Arnon Grunberg komt naar Helmond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Arnon Grunberg
  HELMOND - Arnon Grunberg is komend seizoen te gast bij het Literair Café Helmond. Ook P.F. Thomése, Joke van Leeuwen en Alexander Münninghoff komen naar zaal De Traverse.

  Hij kende in 1994 een zeer succesvol debuut met Blauwe Maandagen, kreeg voor zowel de roman Fantoompijn als voor De Asielzoeker de Ako Literatuurpijs en won met Tirza de Libris Literatuurprijs. Arnon Grunberg is een van de meest gelezen hedendaagse schrijvers. Hij maakt voor het eerst zijn opwachting bij het Literair Café Helmond. Op 1 februari 2017 is hij te gast in zaal De Traverse, waar Udo Holtappels hem interviewt.

  Literair Café
  Het programma van het 27ste seizoen van het grootste Literair Café van Nederland wordt maandag bekend. Dat start op 21 september met Joke van Leeuwen, schrijfster van boeken en gedichten. Vooral haar werk voor kinderen is veelvuldig bekroond.

  De tweede avond, 19 oktober, is gereserveerd voor twee jonge schrijfsters: de Vlaamse Lize Spit en de Nederlandse Maartje Wortel. Spit schreef Het Smelt. Dit boek wordt een van de trefzekerste debuten in tijden genoemd. Maartje Wortel gooide hoge ogen met IJstijd. De schrijfsters worden geïnterviewd door Elsbeth Etty.

  Alexander Münninghoff is op 22 november in Helmond. Hij ging na zijn pensioneren zijn familiegeschiedenis uitspitten. Dat resulteerde in De Stamhouder, waarvoor hij de Libris Geschiedenis Prijs kreeg.

  Regionaal tintje
  P.F. Thomése, te gast op 28 maart, begon zijn schrijverscarrière bij het Eindhovens Dagblad. Zijn laatste roman De Onderwaterzwemmer haalde zowel de shortlist van de ECI Literatuurprijs als die van de Libris Literatuur Prijs.

  De laatste literaire avond van het seizoen, op 18 april, heeft een regionaal tintje: dan komt Elisabeth Leijnse. Zij schreef de biografie Cécile en Elsa, strijdbare freules. Die gaat over de twee zussen De Jong van Beek en Donk.