article
1.6284577
HELMOND - Liefhebbers van speciaalbieren kunnen zondag 4 september hun hart ophalen in Helmond. Dan vindt voor het eerst Markthopper plaats.
Bierfestival Markthopper strijkt neer op de Markt in Helmond
HELMOND - Liefhebbers van speciaalbieren kunnen zondag 4 september hun hart ophalen in Helmond. Dan vindt voor het eerst Markthopper plaats.
http://www.ed.nl/regio/helmond/bierfestival-markthopper-strijkt-neer-op-de-markt-in-helmond-1.6284577
2016-08-24T04:30:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6287655.1471959149!image/image-6287655.jpg
Helmond,Festival,Horeca,Vrijetijdsbesteding,Speciaalbier,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Bierfestival Markthopper strijkt neer op de Markt in Helmond

Bierfestival Markthopper strijkt neer op de Markt in Helmond

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Parodie op Pokémon Go
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Buitenlandse biertjes
  HELMOND - Liefhebbers van speciaalbieren kunnen zondag 4 september hun hart ophalen in Helmond. Dan vindt voor het eerst Markthopper plaats. 

  Het festival draait om bijzondere biertjes. En wat eten en livemuziek.

  Brouwerijen
  Voor de deur van café Lokaal 42 bieden tussen 13.00 en 20.00 uur acht brouwerijen en één importeur hun dranken aan. Onder de brouwerijen zijn twee uit Helmond (De Kat, De Vijfhoeck), drie uit Aarle-Rixtel (De Gieterij, Brouwerij Laarbeek, Hooglander) en de rest komt uit Eindhoven, Amsterdam en Oirschot. De importeur is New Beer Frontier, dat gespecialiseerd is in bieren uit Oost-Europa. "Zo kunnen bezoekers rekenen op een breed aanbod", aldus organisator Mike van Poppel. "Van het toegankelijke blonde bier van De Kat tot Öökull van Sori Brewing uit Estland. Dat is een farmhouse IPA, lekker fris."

  Speciaalbierliefhebbers
  Bedenker Van Poppel heeft Markthopper georganiseerd met zijn kompaan Eric Pennings en zij kregen hulp van kroegbaas Marc Roosen (Lokaal 42). Van Poppel en Pennings zijn zelfverklaard speciaalbierliefhebbers. "Wij reizen veel festivals af. Elke stad heeft er wel één. De laatste vijf jaren schieten ze net als kleine brouwerijen als paddestoelen uit de grond."

  Helmond had desondanks geen bierfestival, constateerden de drinkebroeders. Vandaar dat Van Poppel en Pennings afgelopen 22 mei Beer, Burgers & Two Smoking Barrels organiseerden met het Mierlo-Houtse gilde. Het eerste bierfestival van Helmond trok bijna vijfhonderd bezoekers.

  Markthopper hoopt op duizend bezoekers en een jaarlijks vervolg, aldus Van Poppel. Wie nieuwsgierig is naar de speciaalbieren, kan voor tien euro een kaartje kopen bij de slijterijen van 't Pijpke of in Lokaal 42. Voor die prijs krijgen bezoekers een proefglas en twee consumpties.