article
1.4510416
HELMOND - In de buurt wordt geschrokken gereageerd op de dood van de 86-jarige Mien Graveland die vrijdagavond om het leven kwam na een geweldddadige overval tussen 10.00 en 14.00 uur die dag. Bij het slachtoffer zou eerder dit jaar ook al zijn ingebroken.
Bij slachtoffer (86) gewelddadige overval in Helmond zou eerder dit jaar zijn ingebroken
HELMOND - In de buurt wordt geschrokken gereageerd op de dood van de 86-jarige Mien Graveland die vrijdagavond om het leven kwam na een geweldddadige overval tussen 10.00 en 14.00 uur die dag. Bij het slachtoffer zou eerder dit jaar ook al zijn ingebroken.
http://www.ed.nl/regio/helmond/bij-slachtoffer-86-gewelddadige-overval-in-helmond-zou-eerder-dit-jaar-zijn-ingebroken-1.4510416
2014-08-30T14:19:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4510323.1417684306!image/image-4510323.JPG
Helmond,Overval,Geweldpleging,Mien Graveland,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Bij slachtoffer (86) gewelddadige overval in Helmond zou eerder dit jaar zijn ingebroken

Bij slachtoffer (86) gewelddadige overval in Helmond zou eerder dit jaar zijn ingebroken

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  HELMOND - In de buurt wordt geschrokken gereageerd op de dood van de 86-jarige Mien Graveland die vrijdagavond om het leven kwam na een geweldddadige overval tussen 10.00 en 14.00 uur die dag. Bij het slachtoffer zou eerder dit jaar ook al zijn ingebroken.
  Dat ze zo'n mens van 86 zoiets durven aandoen, op zo'n verschrikkelijke wijze

  Ook een goede vriendin van het slachtoffer is aangeslagen. "We kenden elkaar al wel 50 jaar.'' "Ik ging er elke week naartoe. We hebben jarenlang samen twee keer per week gekiend. We zouden binnenkort weer eens samen gaan kienen in De Eeuwsels." De vriendin vindt het onbegrijpelijk. "Dat ze zo'n mens van 86 zoiets durven aandoen, op zo'n verschrikkelijke wijze."

  Buurtbewoonster: 'Ik had ook zelf slachtoffer kunnen zijn'

  Een buurtbewoonster is geschrokken. "Ik kende haar niet goed, maar toen ze vanochtend bij de bakker zeiden 'we dachten dat u het misschien was van die overval' realiseerde ik me pas dat ik het zelf had kunnen zijn.''

  Er zou de laatste paar jaar veel zijn ingebroken in de buurt.

  Woning van vrouw wordt bewaakt

  De 86-jarige vrouw overleed vrijdagavond nadat ze eerder die dag in haar woning aan de Bestevaer in Helmond bruut werd overvallen. De vrouw werd flink toegetakeld in haar gezicht en op haar lichaam en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze 's avonds aan haar verwondingen. De vrouw woonde alleen. Volgens de politie gaat het buurtonderzoek nog zeker enkele dagen duren. "De woning van de vrouw wordt bewaakt", aldus een woordvoerder. 

  De politie ziet geen verband tussen deze overval en die later die nacht in Sint-Oedenrode.  "Dat zien we als losstaande incidenten", aldus de politiewoordvoerder.
   
  Inmiddels zijn er een tiental tips binnen gekomen bij de politie. 
   

  Reactie burgemeester van Helmond op de gewelddadige overval

  Burgemeester Blanksma – van den Heuvel reageert namens het college van burgemeester en wethouders vol afschuw op de gewelddadige inbraak in Helmond. Op de website van de gemeente Helmond staat:  'Mijn medeleven gaat volledig uit naar de nabestaanden van de 86-jarige Helmondse vrouw. Dat een onschuldige, niet weerbare vrouw dit heeft moeten overkomen is diep en diep triest. Politie en justitie zijn met man en macht aan het werk om deze gruweldaad op te lossen. Er wordt alles aan gedaan om de onderste steen boven te krijgen in deze zaak. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij maximaal inzetten om de dader(s) te pakken'.

  Uitgelichte video

  Afbeelding