article
1.6094588
HELMOND - Het stadsbestuur in Helmond gaat kijken hoe de criminaliteit in de Annawijk kan worden aangepakt. Dat beloofde burgemeester Elly Blanksma donderdag in een gesprek met bewoners.
Blanksma belooft problemen Annawijk in Helmond aan te pakken
HELMOND - Het stadsbestuur in Helmond gaat kijken hoe de criminaliteit in de Annawijk kan worden aangepakt. Dat beloofde burgemeester Elly Blanksma donderdag in een gesprek met bewoners.
http://www.ed.nl/regio/helmond/blanksma-belooft-problemen-annawijk-in-helmond-aan-te-pakken-1.6094588
2016-06-09T15:29:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5534716.1449875773!image/image-5534716.JPG
Helmond,Vluchteling,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Blanksma belooft problemen Annawijk in Helmond aan te pakken

Blanksma belooft problemen Annawijk in Helmond aan te pakken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Elly Blanksma.
   Fotograaf
  HELMOND - Het stadsbestuur in Helmond gaat kijken hoe de criminaliteit in de Annawijk kan worden aangepakt. Dat beloofde burgemeester Elly Blanksma donderdag in een gesprek met bewoners.

  Ze zei ook te zullen kijken naar het groot aantal mensen met psychische problemen die in de Helmondse buurt wordt gehuisvest.

  Problemen in de wijk
  Mensen uit de Annawijk hadden afgelopen zaterdag spandoeken opgehangen tegen de mogelijke komst van vluchtelingen naar het vlakbij gelegen EHAD-terrein. Maar het protest had vooral ook te maken met de vele problemen die in de wijk leven. Volgens bewoners gaat de wijk achteruit door dealen in drugs, een inbraakgolf en autobranden. Ook worden er volgens hen in de Annawijk veel mensen gehuisvest met bijvoorbeeld psychische problemen.

  Met de instellingen die deze mensen begeleiden, zoals Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO), gaat Blanksma in gesprek. Ze gaat ook rond de tafel met de politie om te kijken hoe die de criminaliteit in de wijk het hoofd kan bieden. Over de komst van vluchtelingen wilde ze volgens bewoners geen toezeggingen doen.

  Gematigd tevreden
  Henry Swinkels, die namens de Annawijk ook 250 handtekeningen tegen de komst van de vluchtelingen overhandigde, is gematigd tevreden: "Ik ben blij dat we worden gehoord en dat ze iets gaat doen met onze problemen. Maar het liefst hadden we natuurlijk gehoord dat de vluchtelingen niet naar de Annawijk komen."

  Overigens is dat laatste nog helemaal niet zeker. Helmond heeft naast het EHAD-terrein op dit moment nog twee andere locaties (Bosselaan, Stationsstraat) waar de circa vijfhonderd vluchtelingen mogelijk worden ondergebracht. Met omwonenden van de drie plekken gaat de gemeente nog in gesprek. Swinkels: "De burgemeester raadde ons aan om op die bijeenkomsten ons verhaal te doen."