article
1.6207880
HELMOND - De eerste 'olympische spelen voor Helmondse scholieren' viel op een tropische dag. De EHBO heeft het niet druk, op een verzwikte enkel na.
Eerste Hellympics zijn warm: tropische sportdag voor Helmondse scholieren
HELMOND - De eerste 'olympische spelen voor Helmondse scholieren' viel op een tropische dag. De EHBO heeft het niet druk, op een verzwikte enkel na.
http://www.ed.nl/regio/helmond/eerste-hellympics-zijn-warm-tropische-sportdag-voor-helmondse-scholieren-1.6207880
2016-07-20T14:06:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6207881.1469023779!image/image-6207881.JPG
Helmond,Middelbaar onderwijs,Sport,Hellympics,Sportpark Brandevoort,hermes
Helmond
Home / Regio / Helmond / Eerste Hellympics zijn warm: tropische sportdag voor Helmondse scholieren

Eerste Hellympics zijn warm: tropische sportdag voor Helmondse scholieren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bij recreatieplas Berkendonk doen jongeren woensdagmiddag 'wipe-out', een soort hindernisbaan.
   Fotograaf
  HELMOND - De eerste 'olympische spelen voor Helmondse scholieren' viel op een tropische dag. De EHBO heeft het niet druk, op een verzwikte enkel na.

  Het gezicht van Demi Verhees (15) is rood aangelopen als ze een slok water uit een plastic flesje neemt. Ze heeft net acht minuten lang bubbelvoetbal gespeeld. Water drinken is dan niet genoeg om af te koelen. Demi staat daarom in de bewegende stralen van een tuinsproeier. "Dit is te hebben."

  Op Sportpark Brandevoort spelen woensdagmiddag tientallen leerlingen van Helmondse middelbare scholen bubbelvoetbal. Dat is gewoon voetbal, waarbij de spelers een opblaasbaar stootkussen ('bubbel') dragen.

  Het is een van de vier sporten waaruit deelnemers kunnen kiezen tijdens Hellympics 2016. De sportdag is voor het eerst georganiseerd door Jibb. Op drie locaties doen zo'n zeshonderd scholieren mee. Bij recreatieplas Berkendonk doen zij wipe-out (een soort hindernisbaan), in de Veka-sporthal lasergamen. En in Brandevoort dus gebubbelvoetbald. Sprinten stond hier ook op het programma, maar daar heeft niemand zin in als het rond half drie 's middags 34 graden is.

  Tot grote ongelukken leidt de hitte niet. "Er wordt voor voldoende koeling gezorgd", constateert EHBO'er Karel Ensche op Sportpark Brandevoort. "Ze volgen onze instructies goed op." Tegen het einde van de middag heeft Ensche welgeteld één mannelijk slachtoffer onder handen gehad. Diagnose: gekneusde enkel. Remedie: een ijsverband.